Κέρδη στο κλείσιμο της εβδομάδας στην Wall Street, με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στο κλείσιμο της εβδομάδας στην Wall Street, με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα
Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones την Παρασκευή. Υποχωρούν οι ανησυχίες των επενδυτών για τις πληθωριστικές πιέσεις.

Με άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής και το σύνολο της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, μετά από τις πρώτες ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο τις προηγούμενες μέρες.

Οι ανακοινώσεις των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών για την αυξημένη κερδοφορία του γ' τριμήνου αλλά και τα στοιχεία για την πορεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ απομάκρυναν από την προσοχή των επενδυτών τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της αύξησης του πληθωρισμού στην οικονομία.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού, την άποψη πως ο κλάδος των αυτοκινήτων βρίσκεται πίσω από την αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ σε υψηλό δεκαετών εξέφρασε ο επικεφαλής του παραρτήματος της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) στο Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν.

Εξάλλου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις γύρω από τα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να κινείται άνω των 60.000 δολαρίων εν αναμονή, καθώς η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του πρώτου ETF που βασίζεται σε bitcoin futures.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 1,09% ή 382,20 μονάδες στις 35.294 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,73% ή 32,50 μονάδες στις 4.470 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,50% ή 73,9 μονάδες στις 14.897 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Dow Jones Κέρδισε 0,7%, ο S&P 500 0,8% και ο Nasdaq 2,2%.

Ομόλογα

Το αμερικανικό 10ετές ομόλογο έκλεισε την Παρασκευή με την απόδοση του να βρίσκεται στο 1,574%, πέφτοντας κατά 3 μονάδες βάσης σε επίπεδο εβδομάδας, στην πρώτη εβδομαδιαία πτώση από την τα τέλη Αυγούστου.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σημαντικά πιο πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Goldman Sachs για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική τράπεζα.

Ειδικότερα, τα έσοδα στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν σε 13,61 δισ. δολάρια έναντι 10,78 δισ. δολαρίων στο γ' τρίμηνο του 2020 και ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν έσοδα 11,14 δισ. δολαρίων.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδωσε το πράσινο φως για τη χορήγησης της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Johnson & Johnson στους ενήλικους πολίτες της χώρας.

Η απόφαση της ειδικής επιτροπής του FDA ήταν ομόφωνη.

Την αναστολή για την απόφαση έγκρισης για τη χρήση του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού σε παιδιά αποφάσισε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), όπως μετέδωσε η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, ο FDA ερευνά τη συσχέτιση του εμβολίου σε ανήλικους με περιστατικά που συνδέονται με εμφάνιση μυοκαρδίτιδας.

Εμπορεύματα

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε την Παρασκευή και την εβδομάδα το πετρέλαιο, με τον «μαύρο χρυσό» να φτάνει πάνω από τα 82 δολάρια ανά βαρέλι.

Σημαντικό ρόλο στην 8η συνεχόμενη εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο έπαιξαν σειρά εξελίξεων που δείχνουν την αύξηση της ζήτησης των καυσίμων για το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από ΕΕ και Βρετανία στις ΗΠΑ από τις 8 Νοεμβρίου, που αναμένεται να τονώσει τις ποσότητες καυσίμων από τις αεροπορικές εταιρείες.

Οι τιμές του χρυσού διαμορφώθηκαν χαμηλότερα την Παρασκευή, πιεζόμενα από την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και των αμερικανικών μετοχών, αλλά οι τιμές εξακολουθούν να σημειώνουν μέτριο κέρδος για την εβδομάδα, που είναι και η υψηλότερη πρόοδο2 σε έξι εβδομάδες.

Μάκρο

Απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,7% έναντι αύξησης 0,9% τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν συρρίκνωση κατά 0,2%.

Μείωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος για τις ΗΠΑ που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, ο δείκτης έπεσε στις 71,4 μονάδες έναντι 72,8 μονάδων τον Αύγουστο και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για 73,1 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στην Wall Street, με την προσοχή στα τραπεζικά αποτελέσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider