Σε άνοδο οι ευρωαγορές - Στο «μικροσκόπιο» πληθωρισμός κι αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε άνοδο οι ευρωαγορές - Στο «μικροσκόπιο» πληθωρισμός κι αποτελέσματα
Οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τον PPI της Κίνας, καθώς και την δημοσίευση των πρακτικών της Fed που «βαραίνουν» στο πότε θα ξεκινήσει το κλείσιμο της χρηματοδοτικής «στρόφιγγας».

Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τον δείκτη τιμών παραγωγού της Κίνας, καθώς και την δημοσίευση των πρακτικών της Fed, που «βαραίνουν» στο πότε θα ξεκινήσει το κλείσιμο της χρηματοδοτικής «στρόφιγγας» προς τις αγορές και θα αυξήσουν τα βασικά επιτόκια. Παράλληλα, συνεχίζονται και σήμερα οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,58% στις 463,06 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,45% στις 15.317 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 0,55 στις 6.633 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 0,58% στις 7.183 μονάδες. Στην περιφέρεια, FTSE MIB του Μιλάνου ενισχύεται 0,54% στις 26.099 μονάδες, και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κερδίζει 0,24% στις 8.902 μονάδες.

Ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα και 5,4% σε ετήσια βάση, ανέφερε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με τον Dow Jones, αναμενόταν μηνιαία αύξηση 0,3% ή ετήσια 5,3%.

Τα πρακτικά που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη το απόγευμα από τη συνεδρίαση της FOMC τον Σεπτέμβριο έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων μόλις στα μέσα Νοεμβρίου.

Στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, μετά τις JP Morgan, Blackrock και Delta Airlines που ανακοίνωσαν χθες, η Bank of America, η Citigroup, η Morgan Stanley και η Wells Fargo έχουν προγραμματιστεί την δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου τους σήμερα.

Ασία

Στην Ασία, οι δείκτες σημείωσαν μικτά πρόσημα καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στη δημοσίευση των στοιχείων κινεζικού πληθωρισμού για τον Σεπτέμβριο, τα οποία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά 10,7% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters για 10,5%.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 κέρδισε 1,46%, στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 0,54%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai υποχώρησε 0,17% και ο SZSE Component έχασε 0,08%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξανά σε υψηλό 30 ετών ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο - Στο 5,4%

Κίνα: Αύξηση-ρεκόρ για τον δείκτη τιμών παραγωγού τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider