Τα εταιρικά αποτελέσματα αντέστρεψαν το αρχικό αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα εταιρικά αποτελέσματα αντέστρεψαν το αρχικό αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές
Οι αγοραστές κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρχικά αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές, ενισχυμένη από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, που αντιστάθμισαν τους φόβους για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Οι αγοραστές κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρχικά αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές, ενισχυμένη από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, που αντιστάθμισαν τους φόβους για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Στο επίκεντρο των προβληματισμών που οδήγησαν στις αρχικές απώλειες βρέθηκαν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της ανόδου του πληθωρισμού και των ενεργειακών τιμών στην παγκόσμια ανάκαμψη, με το ΔΝΤ να χαμηλώνει τις προβλέψεις του για την πορεία ανάπτυξης των ΑΕΠ των ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως στη τελευταία έκθεση του.

Ωστόσο, σήμερα ξεκίνησαν στις ΗΠΑ οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο του έτους, με τις JP Morgan, Blackrock και Delta Airlines να ανακοινώνουν καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη, «αλλάζοντας» το επενδυτικό κλίμα διεθνώς.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,77% στις 460.73 μονάδες.

O Euro Stoxx 50 κέρδισε 0,69% στις 4.082 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,16% στις 7.141 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,68% στις 15.249 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,75% στις 6.597 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κινήθηκε πτωτικά 0,12% στις 25.958 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχώρησε 0,68% στις 8.883 μονάδες.

Μάκρο

Σε πορεία ύφεσης κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,6% έναντι αύξησης 1,5% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση στο 1,7%.

Με χαμηλότερο ρυθμό από τον αρχικά εκτιμώμενο αναπτύχθηκε η βρετανική οικονομία για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου «έτρεξε» με ρυθμό 2,9% για τον τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, έναντι 4,2% στην αρχική εκτίμηση και αντί για 3% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο 4,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis), στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σημαντική αύξηση των πωλήσεων κατά το γ' τρίμηνο του 2021 σημείωσε η γαλλική εταιρεία πολυτελών ειδών ένδυσης LVMH παρά το γεγονός πως η αύξηση των συνολικών εσόδων σε Ασία και Ηνωμένες Πολιτείες δεν έπιασε τις επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δραστηριότητες μόδας της LVMH ενισχύθηκαν στο τρίμηνο κατά 24%, καθώς εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσαν μερικά από τα κορυφαία της brands όπως η Louis Vuitton και η Dior.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider