Συνεχίζουν οι απώλειες στις ευρωαγορές, εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζουν οι απώλειες στις ευρωαγορές, εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων
Επιμένει πτωτικά το σύνολο των μεγάλων χρηματιστηριακών δεικτών της ηπείρου μας.

Σε κλίμα νευρικότητας εξακολουθούν να κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για το μέσο της εβδομάδας, με τον αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές να συνεχίζει να διατηρεί επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

Στο επίκεντρο των προβληματισμών παραμένουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της ανόδου του πληθωρισμού και των ενεργειακών τιμών στην παγκόσμια ανάκαμψη, με το ΔΝΤ να χαμηλώνει τις προβλέψεις του για την πορεία ανάπτυξης των ΑΕΠ των ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως στη τελευταία έκθεση του.

Εξάλλου, σήμερα εκκινούν στις ΗΠΑ οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ' τρίμηνο του έτους, με την JP Morgan να «ανοίγει τον χορό» των ανακοινώσεων και με τις αγορές να αναμένουν το κατά πόσο η δυστοκία στην πορεία της ανάκαμψης επηρεάζει τα εταιρικά μεγέθη.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,44% στις 455.21 μονάδες.

O Euro Stoxx 50 χάνει 0,30% στις 4.045 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολισθαίνει 0,50% στις 7.094 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX πέφτει 0,19% στις 15.117 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 γράφει απώλειες 0,43% στις 6.519 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κινείται πτωτικά 0,37% στις 25.893 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη χάνει 0,65% στις 8.877 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σημαντική αύξηση των πωλήσεων κατά το γ' τρίμηνο του 2021 σημείωσε η γαλλική εταιρεία πολυτελών ειδών ένδυσης LVMH παρά το γεγονός πως η αύξηση των συνολικών εσόδων σε Ασία και Ηνωμένες Πολιτείες δεν έπιασε τις επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι δραστηριότητες μόδας της LVMH ενισχύθηκαν στο τρίμηνο κατά 24%, καθώς εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσαν μερικά από τα κορυφαία της brands όπως η Louis Vuitton και η Dior.

Μάκρο

Σε πορεία ύφεσης κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον Αύγουστο σε μηνιαία βάση, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,6% έναντι αύξησης 1,5% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση στο 1,7%.

Με χαμηλότερο ρυθμό από τον αρχικά εκτιμώμενο αναπτύχθηκε η βρετανική οικονομία για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου «έτρεξε» με ρυθμό 2,9% για τον τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, έναντι 4,2% στην αρχική εκτίμηση και αντί για 3% που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο 4,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis), στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Η εικόνα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να ισορροπούν μεταξύ των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάκαμψη και των στοιχείων για τις εξαγωγές της Κίνας κατά τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως το Πεκίνο ανακοίνωσε πως οι εξαγωγές της ασιατικής χώρας ενισχύθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών για τον περασμένο μήνα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Nikkei στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 0,32% στις 28.140 μονάδες, ο ASX/200 στην Αυστραλία υποχώρησε 0,11% στις 7.272 μονάδες και ο Sheznhen Component στην Κίνα ενισχύεται 1,53% στις 14.352 μονάδες.

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ παρέμεινε κλειστός λόγω αργίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall, σε στάση αναμονής οι αγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider