Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall, μετά από δυο πτωτικές συνεδριάσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall, μετά από δυο πτωτικές συνεδριάσεις
Εναλλαγές προσήμων για τη Wall Street, στον απόηχο της υποβάθμισης της παγκόσμιας ανάπτυξης από το ΔΝΤ. 

Τελευταία ενημέρωση 18:05

Έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, έπειτα από δυο διαδοχικές συνεδριάσεις που επισκιάστηκαν από τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την παγκόσμια ανάκαμψη και στον απόηχο της υποβάθμισης της παγκόσμιας ανάπτυξης από το ΔΝΤ.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,04%, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,05%. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση 0,1%. Και οι τρεις δείκτες είχαν ξεκινήσει τη συνεδρίαση με θετικά πρόσημα.

Νωρίτερα, το ΔΝΤ αναθεώρησε καθοδικά τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, επικαλούμενο τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού στις προηγμένες οικονομίες αλλά και την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας στις αναδυόμενες χώρες.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Outlook, το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αυξηθεί κατά 5,9% φέτος, κατά 0,1% χαμηλότερα από την εκτίμηση του Ιουλίου, ενώ για το επόμενο έτος το ΔΝΤ διατηρεί την πρόβλεψή του για ανάπτυξη στο 4,9%. Μετά το 2022, ωστόσο, το ΔΝΤ προβλέπει ένα μέτριο παγκόσμιο επίπεδο ανάπτυξης 3,3% μεσοπρόθεσμα.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο, όπως της JPMorgan Chase και άλλων μεγάλων τραπεζών. Η αύξηση των κερδών αναμένεται να ενισχυθεί περίπου 30% σε ετήσια βάση αυτό το τρίμηνο μετά από άνοδο 96,3% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

«Υπάρχουν πολλά εμπόδια καθώς ξεκινάμε τα εταιρικά κέρδη και οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση- ειδικά καθώς η απειλή επιβράδυνσης της ανάπτυξης είναι μεγάλη», δήλωσε ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος εμπορικών συναλλαγών στην E-Trade Financial.

«Οι προσδοκίες για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό δημιουργεί περιθώρια για ανοδικές εκπλήξεις, κάτι που είναι καλό για το συνολικό κλίμα της αγοράς», δήλωσε ο Rod von Lipsey, διευθύνων σύμβουλος της UBS Private Wealth Management.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider