Οριακές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδες οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής στον απόηχο της έντονης μεταβλητότητας στην αγορά την προηγούμενη εβδομάδα.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδες οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής στον απόηχο της έντονης μεταβλητότητας στην αγορά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αξιολογούν τις εξελίξεις σχετικά με το χρόνο στον οποίο η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 457,16 μονάδες με οριακές απώλειες 0,03%, με τον κλάδο των πρώτων υλών να καταγράφει σημαντική άνοδο 3%, ενώ απώλειες 1% σημείωσε ο ταξιδιωτικός τομέας.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,05% στις 15.199 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο δείκτης CAC 40 ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 6.570 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,16%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,72% κλείνοντας στις 7.146 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στις 25.930 μονάδες, με απώλειες 0,46%. Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε 8.899 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,6%.

To επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται, πλέον, στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων γ' τριμήνου, με τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες (JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo και Citigroup) να γνωστοποιούν τα μεγέθη τους, από τις 13 Οκτωβρίου.

Εταιρικά νέα

Ισχυρές πιέσεις άνω του 8% δέχθηκε την Δευτέρα ο τίτλος της βρετανικής Asos, στον απόηχο της παραίτησης του CEO της εταιρείας διαδικτυακών πωλήσεων ειδών ένδυσης, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για μείωση του μερίσματος στους μετόχους της εξαιτίας των προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Παράλληλα, σε δύσκολη θέση βρίσκεται και η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, η οποία βλέπει τους στόχους για παραδόσεις οχημάτων το 2021 να απομακρύνονται, καθώς οι ελλείψεις τσιπ οδηγούν πολλές μονάδες παραγωγής σε ΗΠΑ και Ευρώπη σε αναστολή της λειτουργίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman: Δεν αναμένει αύξηση των επιτοκίων της Fed το επόμενο έτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider