Κλείσιμο εβδομάδας με ήπιες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλείσιμο εβδομάδας με ήπιες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές
Ο κλάδος του αυτοκινήτου κατέγραψε άνοδο κατά 1,2%, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος είχε απώλειες κατά 1,3%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με απώλειες το απόγευμα της Παρασκευής, μετά από μία εβδομάδα με πολλές μεταβολές σε διεθνές επίπεδο, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς ισχυρή πτώση και ιδιαίτερα μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών σημείωσαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία έρχονται εν μέσω των ανησυχιών για τη διατήρηση των υψηλών τιμών στην αμερικανική οικονομία, ενώ ενδεχομένως να βάλουν σε δεύτερες σκέψεις την πρόθεση της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed) για άρση των υποστηρικτικών μέτρων, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,28% στις 457,29 μονάδες. Ο κλάδος του αυτοκινήτου κατέγραψε άνοδο κατά 1,2%, ενώ ο τεχνολογικός κλάδος είχε απώλειες κατά 1,3%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 7.095 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολίσθησε κατά 0,29% στις 15.206 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 συγκέντρωσε απώλειες κατά 0,61% στις 6.559 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με άνοδο κατά 0,23% στις 26.051 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 0,09% στις 8.955 μονάδες.

Στα του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, στο επίκεντρο παρέμειναν οι εξελίξεις για την αύξηση του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με την Κομισιόν να ανακοινώνει την ερχόμενη εβδομάδα το πακέτο μέτρων κατά της ανόδου σε φυσικό αέριο, ρεύμα και πετρέλαιο.

Παράλληλα, εντείνεται η κόντρα μεταξύ της Γαλλίας και της Βρετανίας για το «κενό» επί των δικαιωμάτων των αλιέων των δύο χωρών που αφήνει η συμφωνία του Brexit.

Μάκρο

Μεγάλη πτώση και ανώτερη του αναμενόμενου κατέγραψε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Ειδικότερα, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Γερμανίας συρρικνώθηκε στα 10,7 δισ. ευρώ από 17,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 15 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider