Σε στάση αναμονής οι ευρωαγορές, κλείνοντας την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε στάση αναμονής οι ευρωαγορές, κλείνοντας την εβδομάδα
Μεικτά πρόσημα για τα μεγάλα χρηματιστήρια της ηπείρου μας. Εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Σε στάση αναμονής κινούνται για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Αργότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώνει τα στοιχεία για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στη χώρα κατά τον Σεπτέμβριο, σε ένα καλό δείκτη για την επιμονή των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ και στο κατά πόσο προχωρά η ανάκαμψη του μεγαλύτερου ΑΕΠ του κόσμου.

Στα του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, στο επίκεντρο παραμένουν οι εξελίξεις για την αύξηση του ενεργειακού κόστους για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με την Κομισιόν να ανακοινώνει την ερχόμενη εβδομάδα το πακέτο μέτρων κατά της ανόδου σε φυσικό αέριο, ρεύμα και πετρέλαιο.

Εξάλλου, εντείνεται η κόντρα μεταξύ της Γαλλίας και της Βρετανίας για το «κενό» επί των δικαιωμάτων των αλιέων των δύο χωρών που αφήνει η συμφωνία του Brexit.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,33% στις 457.05 μονάδες.

Ο Euro Stoxx 50 πέφτει 0,40% στις 4.081 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,05% στις 7.081 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει 0,31% στις 15.204 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 συγκεντρώνει απώλειες 0,47% στις 6.569 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 0,10% στις 25.987 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη χάνει 0,23% στις 8.942 μονάδες.

Μάκρο

Μεγάλη πτώση και ανώτερη του αναμενόμενου κατέγραψε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Ειδικότερα, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών της Γερμανίας συρρικνώθηκε στα 10,7 δισ. ευρώ από 17,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στα 15 δισ. ευρώ.

Η εικόνα στην Ασία

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν οι περισσότεροι δείκτες των ασιατικών χρηματιστηρίων την εβδομάδα, στην επαναλειτουργία των κινεζικών αγορών μετά από αργία μιας εβδομάδας και μετά από τις ανακοινώσεις του Πεκίνου για τον κλάδο των κινεζικών υπηρεσιών.

Έτσι, ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 1,34% στις 28.048 μονάδες, ο ASX/200 ενισχύθηκε 0,87% στις 7.320 μονάδες, ο Shenzhen Component ανεβαίνει 0,62% στις 14.397 μονάδες και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ πέφτει 0,04% στις 24.691 μονάδες.

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα για την οικονομία της Κίνας στον Σεπτέμβριο, με το δείκτη PMI Caixin για τον κλάδο των υπηρεσιών να ισχυροποιείται στις 53,4 μονάδες έναντι 46,7 μονάδων τον Αύγουστο.

Ο σύνθετος PMI για την κινεζική οικονομία αυξήθηκε στις 51,4 μονάδες έναντι 47,2 μονάδων τον Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται πως κάθε μέτρηση άνω των μονάδων φανερώνει επέκταση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έκανε το θετικό 3x3 η Wall Street - Άνοδος άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones

gazzetta
gazzetta reader insider insider