Έκανε το θετικό 3x3 η Wall Street - Άνοδος άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκανε το θετικό 3x3 η Wall Street - Άνοδος άνω των 300 μονάδων για τον Dow Jones
Συνεχίζει το ήπιο ανοδικό σερί η Wall Street. Με κέρδη οι τρεις βασικοί δείκτες την Πέμπτη.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να παίρνουν μια «ανάσα» από το κλείσιμο των συζητήσεων στο Κογκρέσο για το «ταβάνι» αύξησης του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τη συμφωνία μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών για τη βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Γερουσιαστής Τσακ Σούμερ. «Έχω ορισμένα καλά νέα» δήλωσε ο Σούμερ από τη Γερουσία, «Έχουμε έρθει σε συμφωνία» να επεκτείνουμε το όριο του χρέους μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα με το CNBC, η συμφωνία προβλέπει αυξημένη δυνατότητα δανεισμού του υπουργείου Οικονομικών κατά 480 δισ. δολάρια. Να θυμίσουμε πως το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ ξεπερνά τα 28 τρισ. δολάρια και το υπουργείο εκτιμούσε ότι αν δεν αυξανόταν το όριο του χρέους οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρεθούν σε κατάσταση στάσης πληρωμών στις 18 Οκτωβρίου.

Έτσι, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,98% ή 337,95 μονάδες στις 34.754 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,83% ή 36,21 μονάδες στις 4.399 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,05% ή 152,1 μονάδες στις 14.654 μονάδες.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψε η μετοχή της UnitedHealth στο 2,65% και τα 404,7 δολάρια, αλλά και η Dow Inc. στο 2,36%, ενώ θετικές κινήσεις κατέγραψαν και οι αμερικανικές τράπεζες.

Καταλυτική και καθυσηχαστική ήταν για τη Wall Street και η δήλωση του Marko Kolanovic της JPMorgan, ότι οι αγορές θα κινούνταν «καλά» με μια τιμή πετρελαίου στα 130 δολάρια και με την απόδοση του αμερικανικού ομολόγου πάνω από 2,5%. Οι αγορές κινήθηκαν πτωτικά ως αντίδραση στην αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων, η οποία οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στην ευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση που επεκτάθηκε στο αργό. Για τον Kolanovic, τον επικεφαλής στατηγικό αναλυτή για τις παγκόσμιες αγορές στη JPMorgan, τα τρέχοντα ζητήματα της ενέργειας και της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν θέτουν σε κίνδυνο, αλλά ενισχύουν το rotation στις μετοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο οι «πράσινες πολιτικές» έχουν συμβάλει στην τρέχουσα κρίση, καθώς απομακρύνουν τα κεφάλαια από την ανάπτυξη ορυκτών καυσίμων, αν και κάποια στιγμή οι υψηλότερες τιμές ενέργειας θα ωθήσουν τις παραδοσιακές δαπάνες στην ενέργεια.

Μάκρο

Λιγότερες από τις εκτιμήσεις οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Έτσι την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 326.000 νέες αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας με τις εκτιμήσεις του Dow Jones να αναμένουν 345.000 αιτήσεις. Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ανερχόντουσαν σε 364.000.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Πλάνο για επέκταση της χρήσης των iPhone στις λειτουργίες των αυτοκινήτων, πέρα από τη χρήση του CarPlay με την οποία οι οδηγοί ελέγχουν τη μουσική στο όχημα τους, προωθεί η Apple με την ονομασία IronHeart.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει το ενδεχόμενο λειτουργιών όπως η ρύθμιση του κλιματισμού, των καθισμάτων και του ραδιοφώνου εντός των αυτοκινήτων, με το σχέδιο να βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και να αναμένεται να χρειαστεί τη βοήθεια των αυτοκινητοβιομηχανιών προκειμένου να καταστεί διαθέσιμο προς τους καταναλωτές.

Τις μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων από τη σύσταση του δέχθηκε το επενδυτικό fund Ark Innovation ETF τον Σεπτέμβριο, με τις αγορές να επιφέρουν σημαντικά πλήγμα στην προβεβλημένη επενδύτρια Κάθι Γουντ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider