Στο «πράσινο» η Wall Street - Άλμα 480 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «πράσινο» η Wall Street - Άλμα 480 μονάδων για τον Dow Jones
Η μετοχή της Merck (Dow) σημείωσε άνοδο 8,37 και βοήθησε να αντιστρέψει το κλίμα των αγορών.

Στο «πράσινο» έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες. Τα νέα για το «χάπι κατά του κορονοϊού» από την Merck βοήθησαν τους επενδυτές να αλλάξουν το κλίμα, μετά το χθεσινό «κλείσιμο» του Σεπτέμβριου με σημαντικές απώλειες.

Η μετοχή της Merck (Dow) σημείωσε άνοδο 8,37%, μετά την ανακοίνωση πως το χάπι για τον κορονοϊό μειώνει κατά 50% το ενδεχόμενο σοβαρής νόσησης, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε άνοδο κατά 9,5%.

Την Παρασκευή, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,43% ή 482,54 μονάδων στις 34.326 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 1,15% ή 49,50 μονάδων, στις 4.357 μονάδες. Ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,82% ή 118,12 μονάδων, στις 14.566 μονάδες.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Nasdaq είχε πτώση κατά 3,2%, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες κατά 2,2% - στη χειρότερη εβδομαδιαία πτώση από τις 26/02, ενώ ο Dow Jones σημείωσε πτώση 1,4%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Στα κρυπτονομίσματα, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων διαμορφώνεται η τιμή του bitcoin, το οποίο έφτασε τα 47.850 δολάρια, ενισχυμένο κατά 9,05% σε σχέση με την Πέμπτη.

Μάκρο

Μεγάλη άνοδο κατέγραψε εκ νέου το κόστος αγαθών και υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, διατηρώντας τον ρυθμό πληθωρισμού σε υψηλό 30 ετών, με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν στο ότι οι πιέσεις των τιμών θα περάσουν στο επόμενο έτος. Ο δείκτης δαπάνης για προσωπική κατανάλωση σκαρφάλωσε 0,4% τον Αύγουστο, στην έκτη διαδοχική μεγάλη αύξηση.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ εμφάνισε σημάδια περαιτέρω βελτίωσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών (ISM).

Αναλυτικότερα, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητα σημείωσε αύξηση στις 61,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τις 59,9 μονάδες του Αυγούστου, την στιγμή που οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μείωση στις 59,6 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Παρέμεινε σε υψηλό 30 ετών ο πληθωρισμός και τον Αύγουστο

Πετρέλαιο: Κέρδη στην ημέρα και στην εβδομάδα λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ

PwC: Δυνατότητα μόνιμης εξ αποστάσεως εργασίας στις ΗΠΑ αλλά με ανάλογο «τίμημα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider