ΧΑ: Aπώλειες 2,33% και νέα ιστορικά χαμηλά για τις τράπεζες

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΧΑ: Aπώλειες 2,33% και νέα ιστορικά χαμηλά για τις τράπεζες
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Με τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών να υποχωρεί σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, το Χρηματιστήριο Αθηνών γλύτωσε από τα χειρότερα στη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς τελικά πέτυχε να κλείσει πάνω από τις 640 μονάδες.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών έκλεισε με πτώση 20,79%, καθώς οι τραπεζικές μετοχές συγκλίνουν με τις τιμές που πραγματοποιήθηκαν οι αυξήσεις κεφαλαίου. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Εθνικής (-29,91%), της Πειραιώς (-26,67%), της Eurobank (-17,65%) και της Alpha Bank (-8,77%). Πλέον η συνολική κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών διαμορφώθηκε στα 1,5 δισ. ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 643,51 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,33%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα και ανήλθε στα 26,784 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 169.398.904 τεμάχια.

Σύμφωνα με χρηματιστές αν οι αγοραστές δεν επέμβουν άμεσα - για να συγκρατηθούν οι τιμές - και τελικά χαθούν οι 640 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, η πτωτική τάση θα ενδυναμωθεί.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,60 %, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,04%.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές των εταιρειών: Eurobank με 99.249.497 τεμάχια, Alpha Bank με 25.776.578, Πειραιώς με 18.792.578 τεμάχια. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών: ΟΠΑΠ με 7,168 εκατ. ευρώ, ΟΤΕ με 4,627, ΔΕΗ με 2.826 και Eurobank με 1,476 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Φορολογικά κίνητρα για hedge funds και private equity - Στόχος η μετατροπή της Αθήνας σε επενδυτικό hub

Το PosoKanei «κατεβαίνει» τζάμπα - Ο έτοιμος Πολάκης για προεδρία - Το «μεσσηνιακό σωματείο» του Σαμαρά

Φουλ για τις 2.800 μονάδες - Το μεγάλο εύρος των προθεσμιακών - Άνοδος έκπληξη

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider