Με απώλειες κλείνει έναν αρνητικό μήνα η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με απώλειες κλείνει έναν αρνητικό μήνα η Wall Street
Με πτώση 400 μονάδων ο Dow Jones προς το κλείσιμο του Σεπτεμβρίου. Η προσοχή των επενδυτών στο Κογκρέσο.

Με αρνητικές διαθέσεις συνεχίζουν στην τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου οι δείκτες της Wall Street, «σβήνοντας» τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα με το αμερικανικό χρηματιστήριο να οδεύει σε απώλειες για το σύνολο του μήνα και την αγορά να αποτιμά τις ανακοινώσεις για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Οι πιέσεις αποδίδονται στο αρνητικό κλίμα που καταγράφεται στις διεθνείς αγορές για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και ειδικότερα γύρω από το θέμα του πληθωρισμού.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed), Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων πως εκτιμά ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία θα αρχίσουν να υποχωρούν από το 2022.

Ακόμα, η Wall Street αναμένει τις εξελίξεις γύρω από την ψήφιση του νομοσχεδίου υποδομών, ύψους 1 τρισ. δολαρίων, του Τζο Μπάιντεν που περιπλέκεται από το ενδεχόμενο «παγώματος». Καθώς η χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους εκπνέει την Πέμπτη και το όριο δανεισμού αναμένεται να έχει πληρωθεί περί τη 18η Οκτωβρίου, οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι διαθέτουν οριακές πλειοψηφίες στη Γερουσία και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προσπαθούν να αποτρέψουν ενδεχόμενο δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 1,22% ή 420,27 μονάδες στις 33.970 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,84% ή 36,54 μονάδες στις 4.322 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,29% ή 11,10 μονάδες στις 14.470 μονάδες.

Μάκρο

Με ρυθμό ανάπτυξης 6,7% «έτρεξε» το αμερικανικό ΑΕΠ για το β' τρίμηνο του 2021 σε ετήσιο επίπεδο, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως στην αρχική εκτίμηση, το αμερικανικό ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 6,6%.

Εξάλλου, ανώτερες των εκτιμήσεων των αναλυτών κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι αιτήσεις αυξήθηκαν στις 362.000 από 351.000 προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 330.000.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σε συμφωνία με influencers που πουλούσαν «φερόμενα ως μαϊμού» πολυτελή προϊόντα κατέληξε η Amazon, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους, πλήθους χρηστών - πωλητών.

Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου είχε κατηγορήσει αρκετούς πωλητές από τον περασμένο Νοέμβριο πως προωθούσαν «μαϊμού» πολυτελή προϊόντα στο Instagram και στο TikTok, τα οποία πουλούσαν μέσω της πλατφόρμας Amazon marketplace.

Σημαντικά πλήγματα από την κρίση στα τσιπ ημιαγωγών συνεχίζει να δέχεται η αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ, με τις εταιρείες να καταγράφουν μείωση 25% στις πωλήσεις νέων οχημάτων για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Για τον τρέχοντα μήνα οι πωλήσεις νέων οχημάτων ανήλθαν σε 12,3 εκατ., κάτω κατά 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020 και πτωτικά από τις 13,1 εκατ. πωλήσεις νέων οχημάτων του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στα κέρδη για την Wall μετά το sell off της Τρίτης

gazzetta
gazzetta reader insider insider