Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στις ευρωαγορές εν αναμονή της Fed
Οι επενδυτές στη Γηραιά ήπειρο ανέμεναν τις ανακοινώσεις από την διήμερη συνάντηση της Fed, οι οποίες θα λάβουν χώρα αργότερα απόψε.

Κερδοφόρα έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη καθώς δείχνουν να «χαλαρώνει» η ένταση των ανησυχιών γύρω από την υπόθεση της κινεζικής Evergrande, η οποία κατέληξε σε συμφωνία με κάποιους από τους ομολογιούχους της, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών, ωστόσο απέχει πολύ από το να επιλύσει το πρόβλημα, δεδομένου του συνολικού ύψους του χρέους. Οι επενδυτές στη Γηραιά ήπειρο ανέμεναν τις ανακοινώσεις από την διήμερη συνάντηση της Fed, οι οποίες θα λάβουν χώρα αργότερα απόψε.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,97% στις 463,13 μονάδες. Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 1,29% στις 4.150 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε κέρδη 1,27% στις 7.083 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιήθηκε 1,03% στις 15.506 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 1,29% στις 6.637 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 1,44% στις 25.717 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ισχυροποιείται 0,60% στις 8.808 μονάδες.

Ολοκληρώνοντας τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, ο διοικητής της τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, αναμένεται να δώσει σε συνέντευξη Τύπου περισσότερες πληροφορίες για το πότε η Fed θα προχωρήσει στη μείωση (tapering) του προγράμματος αγοράς ομολόγων, που έχει ήδη εξαγγελθεί από τον Αύγουστο. Ακόμα, με ενδιαφέρον αναμένονται οι εκτιμήσεις της τράπεζας για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω του νέου κύματος εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

Μάκρο

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι βιομηχανικές πωλήσεις στην Ιταλία παρουσίασαν κάμψη για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,9% έναντι αύξησης 3,1% για τον Ιούνιο, ενώ σε ετήσιο επίπεδο αυξήθηκαν κατά 19,1% για τον Ιούλιο έναντι ανόδου 28,4% τον Ιούλιο του 2020.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ο γαλλικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Iliad ανακοίνωσε τη σύμπραξη με την αμερικανική Liberty Global για την εξαγορά του πολωνικού ομίλου internet UPC έναντι 1,78 δισ. δολαρίων.

Η γαλλική εταιρεία προχώρησε το 2020 στην εξαγορά της πολωνικής εταιρείας Play, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider