Επιχείρηση ανάκαμψης στην Wall Street, με την προσοχή στην Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχείρηση ανάκαμψης στην Wall Street, με την προσοχή στην Fed
Κυρίαρχη η νευρικότητα στην αγορά, καθώς οι δείκτες προσπαθούν να ανακάμψουν από το sell-off της Δευτέρας.

Με θετικά πρόσημα κινούνται τη δεύτερη μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς η Wall Street επιχειρεί να ανακάμψει μετά από τις ισχυρές απώλειες που κατέγραψε τη Δευτέρα. Ωστόσο, μετά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης οι πωλητές πήραν εκ νέου το προβάδισμα, με την μεταβλητότητα στην αγορά να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Ψηλά στην προσοχή των επενδυτών παραμένουν οι εξελίξεις γύρω από την Evergrande και τις επιπτώσεις που θα είχε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας ακινήτων της Κίνας στην αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

Εξάλλου, οι προβολείς της προσοχής στρέφονται και στη διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed), που ξεκίνησε σήμερα. Το ενδιαφέρον για την αυριανή ανακοίνωση της Fed και τις δηλώσεις του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη, Τζερόμ Πάουελ, εστιάζεται στο πότε και με ποιο τρόπο η τράπεζα θα προχωρήσεi στη μείωση (tapering) του προγράμματος αγοράς ομολόγων που έχε θέσει σε ισχύ από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει 0,56% ή 190 μονάδες στις 34.161 μονάδες.

Ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,51% στις 4.379 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,74% ή 108 μονάδες στις 14.822 μονάδες.

Μάκρο

Ανώτερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν τα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed), δείχνοντας την ανοδική πορεία της αγοράς ακινήτων στη χώρα εν μέσω του νέου κύματος εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αναλυτικά, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 3,9% σε μηνιαίο επίπεδο, έναντι πτώσης 7% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια αύξηση κατά 1%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σημαντική άνοδο άνω του 6% καταγράφει την Τρίτη η μετοχή της Uber στην αμερικανική αγορά, καθώς η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις επιδόσεις της κατά το γ' τρίμηνο του 2021.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, η αμερικάνικη επιχείρηση με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο αναμένει πως τα συνολικά της έσοδα από τις κρατήσεις θα κυμανθούν μεταξύ 22,8 δισ. και 23,2 δισ. δολαρίων. Υπενθυμίζεται πως στην πρoηγούμενη έκθεσή της, η Uber υπολόγιζε τα έσοδά της από τις κρατήσεις μεταξύ 22 και 24 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έντονο σφυροκόπημα και βίαιες ρευστοποιήσεις στη Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider