Διεθνή
21-09-2021 | 16:13

Uber: Αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για το γ' τρίμηνο - «Άλμα» 6% για την μετοχή

Newsroom
Μοιράσου το
Uber: Αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για το γ' τρίμηνο - «Άλμα» 6% για την μετοχή
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σημαντική άνοδο άνω του 6% καταγράφει την Τρίτη η μετοχή της Uber στην αμερικανική αγορά, καθώς η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις επιδόσεις της κατά το γ' τρίμηνο του 2021.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, η αμερικάνικη επιχείρηση με έδρα στο Σαν Φρανσίσκο αναμένει πως τα συνολικά της έσοδα από τις κρατήσεις θα κυμανθούν μεταξύ 22,8 δισ. και 23,2 δισ. δολαρίων. Υπενθυμίζεται πως στην πρoηγούμενη έκθεσή της, η Uber υπολόγιζε τα έσοδά της από τις κρατήσεις μεταξύ 22 και 24 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα από τις κρατήσεις για την Uber κατά το προηγούμενο τρίμηνο του έτους είχαν διαμορφωθεί στα 21,5 δισ. δολάρια, με τις παραδόσεις φαγητού να φέρνουν στα ταμεία της Uber 12,9 δισ. δολάρια, ενώ οι μεταφορές προσώπων είχαν αποφέρει το ποσό των 8,6 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, η Uber ανακοίνωσε πως τα προσαρμοσμένα EBITDA θα διαμορφωθούν σε ένα φάσμα μεταξύ απωλειών 25 εκατ. και κερδών 25 εκατ., ενώ στην προηγούμενη έκθεσή της εκτιμούσε πως θα καταγράψει ζημιές που δεν θα ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. δολάρια.

«Ορισμένοι είχαν προβλέψει πως η κρίση φέρνει ευκαιρίες και όσον αφορά στην Uber το τελευταίο 1,5 έτος δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αλήθεια», τόνισε π CEO της εταιρείας Dara Khosrowshahi, με αφορμή τις επικαιροποιημένες προβλέψεις της Uber.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.