Bitcoin: Υποχώρησε στο χαμηλό Αυγούστου - 1,5 δισ. δολάρια οι ρευστοποιήσεις των crypto σε 24 ώρες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Υποχώρησε στο χαμηλό Αυγούστου - 1,5 δισ. δολάρια οι ρευστοποιήσεις των crypto σε 24 ώρες
Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε έως και 7,6% στα 40.237 δολάρια προτού περιορίσει τις απώλειες.

Το bitcoin διεύρυνε τις απώλειές του την Τρίτη, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, αφού το παγκόσμιο sell-off των πιο επισφαλών περιουσιακών στοιχείων «έριξε» τη συνολική αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων κάτω από τα 2 τρισ. δολάρια.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε έως και 7,6% στα 40.237 δολάρια προτού περιορίσει τις απώλειες. Το δεύτερο μεγαλύτερο crypto, ether, διαπραγματεύτηκε κάτω από 3.000 δολάρια, ενώ τα Cardano, Solana, Polkadot και Dogecoin έπεσαν επίσης, σύμφωνα με το CoinGecko.

Τα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν εν μέσω φόβων για μετάδοση της κρίση ρευστότητας από τον όμιλο Evergrande, τον πιο χρεωμένο developer ακινήτων στον κόσμο. Η παγκόσμια κατρακύλα των μετοχών μειώθηκε κάπως στην Ασία την Τρίτη, αν και τα δεινά της Evergrande και η επικείμενη συνεδρίαση της Fed παραμένουν πιθανοί παράγοντες αστάθειας.

«Το bitcoin και το ether σαρώνονται από το μομέντουμ του risk-off που αυξάνεται από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε ο Άνταμ Ρέινολντς, διευθύνων σύμβουλος της Saxo Capital Markets στο Bloomberg, ο οποίος αναμένει «να υπάρξει περαιτέρω ρευστοποίηση».

Περίπου 1,4 δισ. δολάρια ρευστοποιήσεις κρυπτονομισμάτων έλαβαν χώρα τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bybt.com. Αυτά συμβαίνουν όταν οι μοχλευμένες θέσεις κλείνουν από τα ανταλλακτήρια λόγω μη ικανοποίησης των απαιτήσεων περιθωρίου.

Από τεχνική σκοπιά βασισμένη στα γραφήματα τιμών του bitcoin, το crypto καταγράφει ένα μοτίβο σφυριού ακριβώς πάνω από το κάτω όριο του λεγόμενου νέφους Ichimoku. Αυτό υποδηλώνει ότι το επόμενο βασικό επίπεδο υποστήριξης που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι περίπου 39.900 δολάρια.

Η Κέιτι Στόκτον, ιδρυτής της Fairlead Strategies, σημείωσε το ίδιο ως πιθανό επίπεδο υποστήριξης σε ένα υπόμνημα, ενώ το κέρδος του bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται σε μακροπρόθεσμη ανοδική τάση.

Το bitcoin αυξάνεται πάνω από 40% το 2021, ενώ το ether τετραπλασιάστηκε και ο ευρύτερος δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index έχει υπερδιπλασιαστεί.

Τα κρυπτονομίσματα παραμένουν αμφιλεγόμενες επενδύσεις. Μερικοί τα θεωρούν εξαιρετικά ασταθή και καθαρά κερδοσκοπικά με μικρή εγγενή αξία, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι η θεσμική υιοθέτηση τους θα αυξηθεί, μετριάζοντας τη μεταβλητότητα και υποστηρίζοντας τις τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Κάτω από τα 43.000 δολάρια υπό το βάρος των ανησυχιών για την Evergrande

gazzetta
gazzetta reader insider insider