Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες στις ευρωαγορές εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη
Με πτώση ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της εβδομάδας οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, καθώς η εντεινόμενη ανησυχία για επιβράδυνση του ρυθμού ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού έριξε την σκιά της στις αγορές.

Με πτώση ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της εβδομάδας οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, καθώς η εντεινόμενη ανησυχία για επιβράδυνση του ρυθμού ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού έριξε την «σκιά» της στις αγορές.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 461,84 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,88%, με τον κλάδο των πρώτων υλών να σημειώνει «βουτιά» 4%, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκε ο κλάδος της διασκέδασης με κέρδη 1,1%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 15.490 μονάδες, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες 1,03%, ενώ πτώση 0,79% κατέγραψε και ο δείκτης CAC 40 στη Γαλλία, που διαμορφώθηκε στις 6.570 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,91% για να κλείσει την εβδομάδα στις 6.963 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 25.709 μονάδες, με απώλειες 0,91%. Τέλος, στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 8.760 μονάδες, καταγράφοντας μικρά κέρδη 0,31%.

Στο ταμπλό, «βουτιά» 8,2% σημείωσε η μετοχή της βρετανικής εξορυκτικής Anglo American, μετά την υποβάθμιση της μετοχής της εταιρείας από τις UBS και Morgan Stanley, ενώ άνοδο 1,2% κατέγραψε ο τίτλος της σουηδικής Dometic Group, μετά την συμφωνία εξαγοράς της αμερικνικής εταιρεςίας εμφιάλωσης Igloo.

Εταιρικά νέα

Στην περικοπή περισσότερων από 2.000 θέσεων εργασίας προσανατολίζεται η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να αναδιαμορφώσει την δραστηριότητά της και να επικεντρωθεί στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Σύμφωνα με το Reuters, η Renault βρίσκεται σε συζητήσεις με τα γαλλικά συνδικάτα για την περικοπή 1.600 θέσεων μηχανικών και 400 θέσεων υποστήριξης, για την τριετία 2022-2024.

Μάκρο

Απρόσμενη πτώση εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας τον Αύγουστο, στο μεγαλύτερο σερί μειώσεων στην ιστορία τους, παρά το γεγονός ότι οι όγκοι πωλήσεων παραμένουν σε επίπεδο προ πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,9% τον Αύγουστο σε μηναία βάση, έναντι των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, σε δημοσκόπηση του Reuters, για αύξηση της τάξης του 0,5%, καταγράφοντας τον τέταρτο διαδοχικό μήνα συρρίκνωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ONS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider