Ενισχυμένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενισχυμένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές, όπου τα πρόσημα ήταν στην πλειοψηφία τους θετικά. 

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές, όπου τα πρόσημα ήταν στην πλειοψηφία τους θετικά, με τους επενδυτές τις τελευταίες ημέρες να αντιδρούν στα πιο ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, τα οποία μετριάζουν τις προσδοκίες για επικείμενη μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων από την Federal Reserve και τα αδύναμα στοιχεία λιανικών πωλήσεων από την Κίνα, γεγονός που υποδηλώνει επιβράδυνση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,6%, με τον κλάδο της λιανικής να καταγράφει άνοδο 1,4%.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,67%, ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύεται 0,94%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,32%. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB της Ιταλίας κερδίζει 0,49%, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 1,11%.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία παρουσίασαν πτώση - έκπληξη, κατά 0,9% σε μηναία βάση, με τους οικονομολόγους να αναμένουν αύξηση 0,5%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault ενισχύεται, έπειτα από την ανακοίνωση ότι θα απολύσει έως και 2.000 μηχανικούς εν μέσω της μετάβασης προς τα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι μετοχές της Commerzbank ενισχύονται 4,6%, μετά από δημοσίευμα γερμανικού μέσου ενημέρωσης που αναφέρει ότι η αμερικανική Cerberus εξετάζει την αγορά του 15,6% της εταιρείας.

Νωρίτερα, στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,58%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite κέρδισε 0,19% και ο SZSE Component 0,71%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,54%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα σημείωσε άνοδο 0,33%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,76%.

Εχθές, οι δείκτες της Wall Street κινήθηκαν με αυξημένη μεταβλητότητα κινήθηκαν, παρά την άνοδο - έκπληξη των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καθώς τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας έδωσαν μικτή εικόνα για την οικονομία. Ειδικότερα, Dow και S&P έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, ενώ ο Nasdaq με θετικό, σε μια περίοδο που είναι παραδοσιακά αρνητική για τις μετοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider