Wall: Πτώση σε Dow και S&P, μικρή άνοδος για Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall: Πτώση σε Dow και S&P, μικρή άνοδος για Nasdaq
Παρά την άνοδο - έκπληξη των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καθώς τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας έδωσαν μικτή εικόνα για την οικονομία.

Με αυξημένη μεταβλητότητα κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street, παρά την άνοδο - έκπληξη των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καθώς τα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας έδωσαν μικτή εικόνα για την οικονομία. Ειδικότερα, Dow και S&P έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο, ενώ ο Nasdaq με θετικό, σε μια περίοδο που είναι παραδοσιακά αρνητική για τις μετοχές.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,2% στις 34.751,32 μονάδες, έχοντας χάσει έως και 274 μονάδες ενδοσυνεδριακά, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες στο 0,2% στις 4.473,75 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,1% κλείνοντας στις 15.181,92 μονάδες.

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να βλέπει ότι ορισμένα από τα πρόσφατα οικονομικά δεδομένα επηρεάστηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα και πιθανότατα περιμένουν κάποιες από τις συνέπειές της», ανέφερε στο CNBC η Victoria Fernandez, επικεφαλής στρατηγική αγοράς της Crossmark Global Investments. «Νομίζω ότι θα δούμε δύο βήματα μπροστά, ένα βήμα πίσω στις αγορές τις επόμενες εβδομάδες».

Στα μακροοικονομικά νέα, απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο παρά τους φόβους ότι τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα covid και τα προβλήματα στην αλυσίδα προσφοράς θα έβαζαν «φρένο» στους καταναλωτές. Παράλληλα, οριακή αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα που τελείωσε στις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Στα εμπορεύματα, τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι εβδομάδων κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού, καθώς τόσο το δολάριο όσο και τα αμερικανικά ομόλογα ενισχύθηκαν μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Αντίθετα, το πετρέλαιο WTI διέγραψε τις αρχικές απώλειες, ενώ το brent κατέγραψε νέο υψηλό. Το Brent έκλεισε στα 75,67 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 0,3% ή 21 σεντς, στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων επτά εβδομάδων. Το αμερικανικό WTI ολοκλήρωσε τη διαπραγμάτευση αμετάβλητο, στα 72,61 δολάρια, όπως και εχθές που είχε σημειώσει το υψηλότερο κλείσιμο από τις 30 Ιουλίου.

Εξάλλου, S&P 500 και Dow Jones παραμένουν «στο κόκκινο» για τον μήνα Σεπτέμβριο. Μετά από 7 διαδοχικούς μήνες ανόδου για τον S&P 500 και ένα ράλι σχεδόν 20% σε νέο ιστορικό υψηλό, πολλοί στη Wall Street αναμένουν χαμηλότερες αποδόσεις στο υπόλοιπο του έτους.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider