Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς μειώνονται τα αμερικανικά αποθέματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοδος για το πετρέλαιο καθώς μειώνονται τα αμερικανικά αποθέματα
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,65 δολάρια και το Brent στα 75,54 δολάρια καταγράφοντας άνοδο.

Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, επεκτείνοντας τα σταθερά κέρδη της προηγούμενης ημέρας μετά από μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο.

Τα αποθέματα αργού και καυσίμων των ΗΠΑ μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού και οι υπεράκτιες εγκαταστάσεις πετρελαίου βρίσκονταν σε φάση αποκατάστασης από τον τυφώνα Άιντα. Συγκεκριμένα, κατέγραψαν πτώση κατά 6,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Σεπτεμβρίου στα 417,4 εκατομμύρια βαρέλια, όπως ανέφερε η EIA, μια μείωση αρκετά με μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις της δημοσκόπησης του Reuters για πτώση 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα δεδομένα ακολουθούν τις προειδοποιήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας ότι οι ποσότητες που χάθηκαν από τις καταιγίδες στον Κόλπο του Μεξικού θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τα κέρδη από τον ΟΠΕΚ, ανέφεραν αναλυτές της ANZ Research σε σημείωμα την Πέμπτη.

Ο τυφώνας προκάλεσε παγκόσμια πτώση της προσφοράς για πρώτη φορά σε πέντε μήνες, αλλά η αγορά αναμένεται να αρχίσει να πλησιάζει τον ισοζύγιο τον Οκτώβριο, καθώς ο ΟΠΕΚ+ σχεδιάζει να αυξήσει την προσφορά.

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας στον Κόλπο μπόρεσαν επίσης να αποκαταστήσουν γρήγορα την εξυπηρέτηση των αγωγών και την ηλεκτρική ενέργεια μετά τον τυφώνα "Νίκολας" που πέρασε από το Τέξας, επιτρέποντάς τους να εντείνουν τις προσπάθειες αποκατάστασης σημαντικών ζημιών από τον "Άιντα".

Την Πέμπτη το πρωί (10:53 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 72,65 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,06% και το Brent στα 75,54 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατ΄0,11%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider