Χρυσός: Πάνω από τα 1.800 δολάρια μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Πάνω από τα 1.800 δολάρια μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Το δολάριο αποδυναμώθηκε μετά από την έκθεση του υπ. Εργασίας που δείχνει ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Αύγουστο με τον πιο αργό ρυθμό σε επτά μήνες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού «έκλεισαν» υψηλότερα την Τρίτη, βρίσκοντας υποστήριξη καθώς το δολάριο αποδυναμώθηκε μετά από την έκθεση του υπ. Εργασίας που δείχνει ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Αύγουστο με τον πιο αργό ρυθμό σε επτά μήνες.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με μια άνοδο 0,5% τον Ιούλιο, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal να προβλέπουν αύξηση κατά 0,4% τον Αύγουστο.

Ο χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού είχε ως αποτέλεσμα ένα ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, δήλωσε στο MarketWatch ο Τσιντάν Καρνάνι διευθυντής έρευνας της Insignia Consultants. Τα στοιχεία επίσης χαλάρωσαν τις προσδοκίες για μια πρόωρη μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Fed, προσέθεσε.

Η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 12,70 δολάρια ή 0,7% στα 1.807,10 δολάρια η ουγγιά, που είναι και το υψηλότερο κλείσιμο από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider