Μικρές απώλειες για τον Stoxx μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρές απώλειες για τον Stoxx μετά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Οι επενδυτές στέκονται σε «στάση προσοχής» για τις επόμενες κινήσεις της Fed γύρω από την νομισματική της πολιτική, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό μέσα στην ημέρα. 

Με μεικτά πρόσημα και οριακή υποχώρηση για τον Stoxx 600 έκλεισε η διαπραγμάτευση της Τρίτης για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στέκονται σε «στάση προσοχής» για τις επόμενες κινήσεις της Fed γύρω από την νομισματική της πολιτική, μετά και την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ τα σημερινά στοιχεία αποτελούν μια ένδειξη ότι μπορεί να υποχωρεί η ένταση γύρω από τον πληθωρισμό, καθώς, ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος μετρά ένα καλάθι με κοινά προϊόντα καθώς και διάφορα ενεργειακά ήδη, αυξήθηκε κατά 5,3% σε σχέση με πέρυσι και κατά 0,3% συγκριτικά από τον Ιούλιο, την στιγμή που οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Dow ανέμεναν ετήσια άνοδο 5,4% και 0,4% τον μήνα. Αν και κατώτερη των προσδοκιών η ετήσια αύξηση κατά 5,3% διατηρεί τον πληθωρισμό στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

Στο κλείσιμο των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε οριακά 0,03% και διαμορφώθηκε στις 467,53 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 15.718 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 6.652 μονάδες, με απώλειες 0,36%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 7.034 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,48%, ενώ στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε στις 26.021 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,37%. Τέλος, στην Ισπανία ο IBEX 35 έκλεισε στις 8.780 μονάδες, με διόρθωση 0,40%, μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη.

Μάκρο

Τα προ-κορονοϊού επίπεδα ξεπέρασε τον Αύγουστο ο συνολικός αριθμός των απασχολούμενων στην Βρετανία, με τις επιχειρήσεις της χώρας να προσθέτουν 241.000 νέους υπαλλήλους στο μισθολόγιο τους, ενώ το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούλιο μειώθηκε περαιτέρω στο 4,6%.

Στην Ισπανία, οι τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο 3,3% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής, σε σχέση με το 2,9% τον Ιούλιο και αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε ο πληθωρισμός - Κατά 5,3% σε ετήσια βάση

Ισπανία: Στο 3,3% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Βρετανία: Ανακάμπτει η αγορά εργασίας - Στο 4,6% μειώθηκε η ανεργία

gazzetta
gazzetta reader insider insider