Συνεχίζουν με κέρδη οι ευρωαγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζουν με κέρδη οι ευρωαγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας
Η εβδομάδα ξεκινά με κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να «χωνεύουν» τις πρόσφατες αποφάσεις πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Η εβδομάδα ξεκινά με κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να «χωνεύουν» τις πρόσφατες αποφάσεις πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Η ΕΚΤ την Πέμπτη ανακοίνωσε την απόφαση της για επιβράδυνση του ρυθμού του έκτακτου προγράμματος αγοράς ομολόγων (ΡΕΡΡ), για την ανάσχεση της ανόδου του πληθωρισμού, μετά και από τα τελευταία στοιχεία που αφορούν στην περιοχή της Ευρωζώνης. Η ανάκαμψη ήταν ισχυρότερη από το αναμενόμενο, αν και εξακολουθεί να απαιτεί ευρεία νομισματική και δημοσιονομική στήριξη, καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης δεν έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την κρίση.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η γερμανική, «ανεβάζει ρυθμούς» στο γ’ τρίμηνο του έτους αλλά η επιχειρηματική δραστηριότητα θα «πέσει» στους τελευταίους τρεις μήνες, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών την Δευτέρα. Η μεγαλύτερη οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,6% στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, μια πιο αδύναμη ανάκαμψη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι ελλείψεις στους ημιαγωγούς και άλλων υλικών συγκράτησαν τους ρυθμούς της ανάκαμψης από την πανδημία.

Σε επιχειρηματικά νέα,εκτοξεύθηκε η τιμή της μετοχής της Safilo Group το πρωί της Δευτέρας, με άνοδο ύψους έως και 14%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της εταιρείας με τη διάσημη «Influencer» μόδας στο Instagram, Chiara Ferragni. Η άνοδος είναι η υψηλότερη που έχει καταγράψει η μετοχή από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,44% στις 468,37 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, στη Φραγκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,70%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,44% στις 7.059 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,59% στις 6.697 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,73% στις 25.869 μονάδες και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 ενισχύεται 0,54% στις 8.741 μονάδες.

Ασία

Στην Ασία τα χρηματιστήρια ξεκινούν την εβδομάδα με μεικτά πρόσημα, καθώς στο Τόκιο ο Nikkei 225 κέρδισε 0,22%, στο Σύδνεϋ ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε 0,25%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai σημείωσε άνοδο 0,33% και ο SZSE Component υποχώρησε 0,45%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: «Ανεβάζει ρυθμούς» στο τρίτο τρίμηνο η οικονομία

Η Chiara Ferragni εκτόξευσε τη μετοχή της Safilo - Άνοδος 14% μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider