Wall Street: Οι δείκτες ανακάμπτουν μετά το τετραήμερο πτωτικό σερί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Οι δείκτες ανακάμπτουν μετά το τετραήμερο πτωτικό σερί
Ανοδικά κινούνται την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, σε μία προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος των προηγούμενων ημερών.

Ανοδικά κινούνται την Παρασκευή οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, σε μία προσπάθεια αναστροφής του αρνητικού κλίματος των προηγούμενων ημερών, που συνοδεύτηκε από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 170 μονάδων ή 0,5% και βρίσκεται στις 35.051 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,49% στις 4.515 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 15.333 μονάδες, με άνοδο 0,56%.

Ωστόσο, παρά την σημερινή θετική εικόνα, σε επίπεδο εβδομάδας ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,8%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,4% και ο Nasdaq κατά 0,1%.

Στο ταμπλό, άνοδο καταγράφουν οι τίτλοι των αεροπορικών εταιρειών μετά τις ισχυρές απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης με τις Delta και American Airlines να ενισχύονται κατά περίπου 1%, ενώ άνοδο της τάξης του 2% σημειώνει και η μετοχή της Wells Fargo. Κέρδη και για τις μετοχές των Boeing και Fedex.

Το κλίμα στην αγορά παραμένει επηρεασμένο από τις εξελίξεις στο μέτωπο της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα να υποδεικνύουν πως η ανάκαμψη από τις επιπτώσεις της πανδημίας επιβραδύνεται, την στιγμή που οι ΗΠΑ καταγράφουν μία νέα έξαρση των λοιμώξεων, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με την πορεία ανοίγματος της οικονομίας.

Οι μετοχές στον κλάδο του Gaming, όπως οι AppLovin και Zynga εκτοξεύθηκαν την Παρασκευή, μετά την απόφαση δικαστηρίου στην Καλιφόρνια κατά της Apple.

H AppLovin, η οποία έχει αρκετά game studios, είδε την μετοχή της να ανεβαίνει πάνω από 10%, ενώ η Zynga είχε άνοδο κοντά στο 9%. Η Playtika κέρδισε πάνω από 9% και η Roblox είχε άνοδο άνω του 4%.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και οι μετοχές των εταιρειών που επηρεάζονται από την δικαστηκή απόφαση για τις in-app αγορές, όπως οι: Spotify, Match και Duolingo.

Μάκρο

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010 διαμορφώθηκαν οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, με τον ρυθμό του πληθωρισμού των τιμών χονδρικής τους τελευταίους 12 μήνες να καταγράφει άνοδο 8,3%.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, την στιγμή που οι αναλυτές του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,6%.

Εταιρικά νέα

Ο CEO του Tinder, Τζιμ Λανζόνε, αναλαμβάνει νέος επικεφαλής του Yahoo, μετά από την εξαγορά της τελευταίας από την Apollo Fund.

Την αλλαγή στην ηγεσία του Yahoo γνωστοποίησε με εσωτερικό mail προς τους εργαζομένους της εταιρείας ο απερχόμενος CEO, Γκουρού Γκοράπαν και το οποίο δημοσίευε το CNBC.

Παράλληλα, η UPS ανακοίνωσε την εξαγορά της Roadie, μιας startup που συνδέει καταναλωτές με οδηγούς για την παράδοση προϊόντων την ίδια μέρα, χωρίς να γίνεται γνωστό το ύψος της συναλλαγής.

Η συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση της επωνυμίας της Roadie, ενώ η UPS ανακοίνωσε πως τα προϊόντα της Roadie θα είναι ξεχωριστά από το δίκτυο διανομών της, όπως και το αντίστροφο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider