Ξένα Χρηματιστήρια
08-09-2021 | 23:04

Συνέχεια στη διόρθωση από τη Wall Street

Newsroom
Μοιράσου το
Συνέχεια στη διόρθωση από τη Wall Street
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Συνεχίστηκαν οι ήπιες πιέσεις και οι διορθωτικές κινήσεις την Τετάρτη στη Wall Street, σε μικρότερο βαθμό ωστόσο καθώς οι επενδυτές εστιάζουν τόσο στην  πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Δέλτα, όσο και στο σκέλος νομισματικής πολιτικής.

Έτσι, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,2% ή 82 μονάδες στις 35.031 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση κατά 0,13% στις 4.514 μονάδες, ενώ στο Nasdaq πέρασαν οι υψηλότερες πιέσεις κλείνοντας στο 0,57% και στις 15.286 μονάδες, μαζεύοντας ελαφρώς στις δημοπρασίες.

Στο βιομηχανικό δείκτη ξεχώρισαν θετικά η Coca Cola και η Visa, ενώ Boeing και Dow Inc. σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στο 1,345% το αμερικανικό δεκαετές ομόλογο.

«Οι επόμενοι δύο μήνες ενέχουν έναν τεράστιο κίνδυνο για την ανάπτυξη, την πολιτική και τη νομοθετική ατζέντα», ανέφερε ο Άντριου Σιτς στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley σε εσωτερικό του σημείωμα.

Μάκρο

Από την άλλη στο μάκρο σκέλος, σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκε αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, σε μηνιαίο βαθμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων αυξήθηκε  στις 10,9 εκατ. από 10,1 εκατ. τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 10 εκατ. θέσεων. Η μέτρηση αυξάνει τους προβληματισμούς για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής αγοράς εργασίας εν μέσω του νέου κύματος κορονοϊού στις ΗΠΑ.

«Σήμα» από τον Γουίλιαμς

Συγκεκριμένη στάση κατά μιας επίσημης ανακοίνωσης για έναρξη του tapering, δηλαδή της μείωσης του ρυθμού αγοράς ομολόγων από τη Fed, φαίνεται πως παίρνει ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζόν Γουίλιαμς.

Όπως επισήμανε, μιλώντας στους φοιτητές του Πανεπιστημίου St. Lawrence, η αγορά εργασίας των ΗΠΑ δεν έχει καταγράψει «ουσιαστική» πρόοδο ώστε η Fed να αρχίσει να επιβραδύνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων.

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος προς τη μέγιστη απασχόληση, αλλά θα ήθελα να δω περισσότερη βελτίωση προτού να είμαι έτοιμος να δηλώσω ότι ο στόχος της ουσιαστικής περαιτέρω προόδου έχει εκπληρωθεί», δήλωσε ο Γουίλιαμς,

Πολλοί αξιωματούχοι της Fed θα ήθελαν να υπάρξει μια ανακοίνωση ότι η κεντρική τράπεζα έτοιμη να αρχίσει τη μείωση των προγραμμάτων αυτόν τον μήνα.

Ωστόσο, η στάση του Γουίλιαμς είναι σημαντική καθώς θεωρείται ένας ιδιαίτερα στενός συνεργάτης για τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Υποδηλώνει ότι η ηγεσία της Fed θέλει να περιμένει μέχρι την επόμενη συνεδρίαση στις αρχές Νοεμβρίου για να κάνει οποιοδήποτε ουσιαστικό πρώτο βήμα προς τη μείωση.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Yποχώρηση 3,23% κατέγραψε η μετοχή της Coinbase μετά από την είδηση πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) απείλησε με μήνυση της Coinbase σε περίπτωση που το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων προχωρήσει πρόγραμμα, με την ονομασία Lend, που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκομίζουν τόκο από τον δανεισμό κρυπτονομισμάτων. Όπως ανακοίνωσε η Coinbase, όπως αποτέλεσμα της απειλής των αρμόδιων αρχών, το λανσάρισμα του Lend στο κοινό θα καθυστερήσει και το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.