Αύξηση ρεκόρ για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ - Κοντά στα 11 εκατ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση ρεκόρ για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ - Κοντά στα 11 εκατ.
Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων αυξήθηκε  στις 10,9 εκατ. από 10,1 εκατ. τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκε αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, σε μηνιαίο βαθμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων αυξήθηκε στις 10,9 εκατ. από 10,1 εκατ. τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 10 εκατ. θέσεων.

Η μέτρηση αυξάνει τους προβληματισμούς για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής αγοράς εργασίας εν μέσω του νέου κύματος κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των εργαζομένων που αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του διαμορφώθηκε σε 4 εκατ. τον Ιούλιο, ενώ οι παραιτήσεις έφτασαν στο 2,7%, ιστορικό υψηλό.

Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη αύξηση σε διαθέσιμες θέσεις ήταν ο τομέας της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, ο τομέας των ασφαλίσων και των χρηματοοικονομικών και ο τομέας της εστίασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider