Wall Street: Νέες απώλειες για Dow και Nasdaq μετά από στοιχεία για αγορά εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέες απώλειες για Dow και Nasdaq μετά από στοιχεία για αγορά εργασίας
wall street
Οι επενδυτές θέλουν να αφήσουν πίσω τους την χθεσινή ημέρα με τις άνω των 260 μονάδων απώλειες για τον Dow Jones, ενώ αναλυτές προδικάζουν έναν «αμήχανο» Σεπτέμβρη.

Αναζητείται κατεύθυνση για το αμερικάνικο χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές θέλουν να αφήσουν πίσω τους την χθεσινή ημέρα με τις άνω των 260 μονάδων απώλειες για τον Dow Jones, ενώ αναλυτές προδικάζουν έναν «αμήχανο» Σεπτέμβρη.

Σήμερα, ο Dow Jones διολισθαίνει 0,47% ή 163 μονάδες στις 34.936 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 0,47% στις 4.498 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 0,91% ή 142 μονάδες στις 15.230 μονάδες.

«Βλέπουμε έναν ταραγμένο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο καθώς τελειώνουν τα τελευταία στάδια μιας μεσοπεριόδου μετάβασης», ανέφερε σε σημείωμά του ο επικεφαλής στρατηγικής των Morgan Stanley, Άντριου Σιτς. «Οι επόμενοι δύο μήνες ενέχουν έναν τεράστιο κίνδυνο για την ανάπτυξη, την πολιτική και τη νομοθετική ατζέντα».

Μάκρο

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκε αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο, σε μηνιαίο βαθμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων αυξήθηκε στις 10,9 εκατ. από 10,1 εκατ. τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 10 εκατ. θέσεων. Η μέτρηση αυξάνει τους προβληματισμούς για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής αγοράς εργασίας εν μέσω του νέου κύματος κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Μέσα στην ημέρα οι επενδυτές έχουν να περιμένουν και τη δημοσίευση της «Μπεζ Βίβλου» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σχετικά με την οικονομική κατάσταση.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Yποχώρηση περί το 3% ακολουθεί η μετοχή της Coinbase μετά από την είδηση πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) απείλησε με μήνυση της Coinbase σε περίπτωση που το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων προχωρήσει πρόγραμμα, με την ονομασία Lend, που θα επιτρέπει στους χρήστες να αποκομίζουν τόκο από τον δανεισμό κρυπτονομισμάτων. Όπως ανακοίνωσε η Coinbase, όπως αποτέλεσμα της απειλής των αρμόδιων αρχών, το λανσάρισμα του Lend στο κοινό θα καθυστερήσει και το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί από τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση ρεκόρ για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ - Κοντά στα 11 εκατ.

gazzetta
gazzetta reader insider insider