Με ρεκόρ η αρχή της εβδομάδας στις ευρωαγορές, αναμένοντας την ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ρεκόρ η αρχή της εβδομάδας στις ευρωαγορές, αναμένοντας την ΕΚΤ
Σε ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600, περιορισμένος ο όγκος των συναλλαγών λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Με ανοδικά πρόσημα κινήθηκαν στην πρώτη μέρα της εβδομάδας οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον όγκο των συναλλαγών να είναι περιορισμένος για τη Δευτέρα κυρίως λόγω της αργίας στο αμερικανικό χρηματιστήριο για την Ημερά Εργασίας στις ΗΠΑ.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη Πέμπτη, απ' όπου αναμένονται τα μηνύματα για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ. Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, τόσο από την Ευρωζώνη όσο και από τις ΗΠΑ, δείχνουν πως η δυστοκία στην πορεία ανάκαμψης εν μέσω του νέου κύματος εξάπλωσης του κορονοϊού μπορεί να οδηγήσουν τις μεγάλες κεντρικές τράπεζας στη διατήρηση των υποστηρικτικών μέτρων στο σημερινό τους επίπεδο για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,70% στις 475.24 μονάδες, γράφοντας κλείσιμο σε ιστορικό υψηλό.

Ο Euro Stoxx 50 ανέβηκε 1,03% στις 4.245 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE MIB ισχυροποιήθηκε 0,70% στις 7.188 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κέρδισε 0,93% στις 15.927 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε άνοδο 0,80% στις 6.745 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,80% στις 26.272 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κέρδισε 0,18% στις 8.880 μονάδες.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Boeing έβαλε η Ryanair, σχετικά με μια μεγάλη παραγγελία για αεροσκάφη Boeing 737, εξαιτίας διαφωνίας όσον αφορά την τιμολόγηση, όπως ανακοίνωσε η ιρλανδική αεροπορική.

Μάκρο

Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν τον Ιούλιο οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Δευτέρα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις οικονομολόγων, που ανέμεναν μείωση της τάξης του 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider