Αγορές | Ξένα Χρηματιστήρια
02-09-2021 | 19:17

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Newsroom
Μοιράσου το
Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές καθώς τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ έφεραν τις συνεδριάσεις σε θετικό έδαφος.

Αναλυτικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 474,6 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,31%, με τον ενεργειακό κλάδο να οδηγεί τα κέρδη με άνοδο 2%, ενώ και οι υπόλοιποι επιμέρους κλάδοι έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε στις 15.840 μονάδες με άνοδο 0,1%, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που διαμορφώθηκε στις 7.163 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,2%.

Κέρδη και για τον γαλλικό CAC 40 ο οποίος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 6.763 μονάδες με κέρδη 0,07%, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 0,2% στις 26.233 μονάδες.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες άνω του 12% σημείωσε η μετοχή της βρετανικής IG Group, ενώ ισχυρή πτώση κατέγραψε και η μετοχή της εξορυκτικής BHP που έχασε 5,6%.

Στον αντίποδα, «άλμα» της τάξης του 26% σημείωσε η μετοχή της σουηδικής Swedish Orphan Biovitrum στον απόηχο της ανακοίνωσης πως οι επενδυτικοί όμιλοι Advent International and Aurora Investment προτίθενται να εξαγοράσουν την φαρμακευτική εταιρεία με αντίτιμο 27,3 δολάρια/μετοχή.

Μάκρο

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε για μία ακόμα ημέρα στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, όπου οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, όταν και ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού.

Θετικά νέα κι από τις ανακοινώσεις για το ύψος του εμπορικού ελλείμματος στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, με τα στοιχεία να δείχνουν πως η μείωση των εισαγωγών οδήγησε στην συρρίκνωση του ελλείμματος κατά 4,3% στα 70,1 δισ. δολάρια, την στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διαμορφωθεί στα 71 δισ. δολάρια

Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στις ανακοινώσεις του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, το οποίο την Παρασκευή αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα επικαιροποιημένα στοιχεία για το ύψος της ανεργίας στην χώρα, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως το ποσοστό θα μειωθεί στο 5,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.