ΗΠΑ: Πτώση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο από 1,5 έτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πτώση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στο χαμηλότερο επίπεδο από 1,5 έτους
Οι νέες αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2020, ως άλλο ένα σημάδι ότι η αγορά εργασίας βελτιώνεται σταδιακά μετά από την εποχή της πανδημίας, ανέφερε την Πέμπτη το Υπουργείο Εργασίας.

Οι νέες αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2020, ως άλλο ένα σημάδι ότι η αγορά εργασίας βελτιώνεται σταδιακά μετά από την εποχή της πανδημίας, ανέφερε την Πέμπτη το Υπουργείο Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι νέες αιτήσεις ανέργων ανήλθαν σε 340.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Αυγούστου, σε σύγκριση με την εκτίμηση του Dow Jones για 345.000. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαρτίου 2020, όταν οι αιτήσεις για πρώτη φορά ανήλθαν σε 256.000, λίγο πριν η πανδημία του κορονοϊού προκαλέσει μια ιστορική αύξηση των αιτήσεων.

Τα δεδομένα έρχονται μία ημέρα πριν από την πολύ σημαντική μηνιαία έκθεση θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας.

Αυτή η έκθεση θα δείξει πώς τα πήγε η αγορά εργασίας των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι οι εργοδότες των ΗΠΑ πρόσθεσαν 720.000 μισθοδοσίες τον περασμένο μήνα και ότι το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,2% από 5,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider