Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P και Nasdaq με οδηγό την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P και Nasdaq με οδηγό την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας
wall street
Κέρδη και νέα ρεκόρ καταγράφονται στην συνεδρίαση της Wall Street, με τα στοιχεία για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας να δημιουργούν αισιοδοξία στους επενδυτές.

Ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά καθώς η μείωση των νέων αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2020 δημιουργεί αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 130 μονάδων ή 0,36% και βρίσκεται στις 35.440 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,4% στις 4.542 μονάδες, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Τέλος, άνοδο 0,38% καταγράφει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που διαμορφώνεται στα επίπεδα ρεκόρ των 15.367 μονάδων.

Στο ταμπλό, κέρδη της τάξης του 1% καταγράφει η μετοχή της Moderna, μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας πως κατέθεσε αίτηση στον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA) για την χορήγηση στις ΗΠΑ της τρίτης δόσης του εμβολίου που δημιούργησε κατά του κορονοϊού.

«Άλμα» άνω του 12% για τον τίτλο της ChargePoint μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ στον αντίποδα ισχυρές απώλειες 8% και 9% καταγράφουν οι μετοχές των Chewy και Five Below αντίστοιχα.

Στα μάκρο της ημέρας, εκτός από την μείωση των αιτήσεων για παροχή επιδόματος ανεργίας στις 340.000, μείωση 4,3% κατέγραψε τον Ιούλιο και το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, το οποίο διαμορφώθηκε στα 70,1 δισ. δολάρια, την στιγμή που εκτιμήσεις των αναλυτών ανέβαζαν το έλλειμμα στα 71 δισ. δολάρια.

Εταιρικά νέα

Βαρύς αποδείχθηκε ο «πέλεκυς» των ιρλανδικών αρχών για την WhatsApp που ανήκει στη Facebook καθώς της επιβλήθηκε πρόστιμο 225 εκατ. ευρώ για παραβίαση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας δήλωσε την Πέμπτη ότι το WhatsApp απέτυχε να τεκμηριώσει το τι κάνει τα δεδομένα των πολιτών πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το πώς συλλέγονται τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και πώς το WhatsApp μοιράζεται δεδομένα με το Facebook.

Το πρόστιμο WhatsApp είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβάλει η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή για παραβάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρώπης ή του GDPR.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider