Υποχωρούν ελαφρώς τα αμερικανικά yields

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχωρούν ελαφρώς τα αμερικανικά yields
Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων το πρωί της Πέμπτη, λόγω των νέων στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων την Πέμπτη, λόγω των νέων στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας.

Έτσι, το 10ετές yield μετακινήθηκε 50 μ.β χαμηλότερα στο 1,2970% και η απόδοση του 30ετούς υποχώρησε επίσης περίπου 16 μ.β στο 1,9174%.

Αυτό έρχεται μετά από απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, αύξηση -η οποία ωστόσο υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών- σημείωσαν οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στην αμερικανική οικονομία τον Αύγουστο, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, η οποία επλήγη από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι νέες θέσεις εργασίας - σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP- ανήλθαν τον περασμένο μήνα σε 374.000, την στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για δημιουργία 600.000 θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, σε απόλυτο αριθμό ξεπέρασαν τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο, οι οποίες είχαν υπολογιστεί σε 326.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider