Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές, με την προσοχή στην ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές, με την προσοχή στην ΕΚΤ
Οριακές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Με μικρές μεταβολές ξεκινούν την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τους επενδυτές να... ξεκουράζονται μετά από τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν για την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου.

Ήδη το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε μια εβδομάδα, από την οποία οι αγορές αναμένουν το εάν θα υπάρξουν σημάδια για αλλαγή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (PEPP) της ευρωτράπεζας. Οι αναλυτές εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει στη μείωση (tapering) του προγράμματος από τον Δεκέμβριο.

Πέραν της Ευρώπης, οι επενδυτές αναμένουν την Παρασκευή τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, τα οποία θα μπορούσαν να «φρενάρουν» την απόφαση της ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) για την έναρξη και το μέγεθος του tapering στο δικό της πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 χάνει 0,03% στις 473.24 μονάδες.

O Euro Stoxx 50 υποχωρεί 0,09% στις 4.223 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 διολισθαίνει 0,01% στις 7.148 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,02% στις 15.826 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,03% στις 6.759 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ανεβαίνει 0,11% στις 26.211 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη πέφτει 0,08% στις 8.984 μονάδες.

Μάκρο

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών διαμορφώθηκε ο ετήσιος δείκτης τιμών παραγωγού για την Ευρωζώνη τον Ιούλιο, καθώς ανήλθε στο 12,1% έναντι 10,2% τον Ιούλιο του 2020 και αντί εκτίμησης των αναλυτών του Reuters για μια μέτρηση στο 11,1%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Σημαντική αύξηση στα κέρδη και στα έσοδα της για το α' εξάμηνο του κατέγραψε η Coca-Cola Europacific Partners PLC, με την εταιρεία να ανακοινώνει πως οι ψηφιακές πωλήσεις της οδεύουν προς ύψος ρεκόρ για το σύνολο της χρήσης του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με κέρδη η πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου στις ευρωαγορές

gazzetta
gazzetta reader insider insider