Nasdaq και S&P έκλεισαν την εβδομάδα με νέα ρεκόρ μετά τις ανακοινώσεις του Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nasdaq και S&P έκλεισαν την εβδομάδα με νέα ρεκόρ μετά τις ανακοινώσεις του Πάουελ
Οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα στο «πράσινο» με τον DJ κλείνει με εβδομαδιαία άνοδο στο 0,9%, ο S&P 500 πρόσθεσε 1,5% και ο Nasdaq Composite κέρδισε 2,8%.

Η Wall Street έκλεισε με κέρδη στους βασικούς δείκτες την Παρασκευή, καθώς ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ προετοίμασε τις αγορές για τη μείωση (tapering) του μηνιαίου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων αξίας 120 δισ. δολαρίων, εντός των επόμενων μηνών, τονίζοντας πως «η ανάκαμψη της οικονομίας έχει φτάσει σε σημείο που να μην χρειάζεται επιπλέον υποστηρικτικά μέτρα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έρδισε 0,6% ή 242,68 μονάδες στις 35.455,80 μονάδες. Ο S&P 500 ανέβηκε 0,8% στις 4.509,37 μονάδες, σε νέο υψηλό ρεκόρ, όπως και ο Nasdaq ο οποίος ισχυροποιήθηκε κατά 1,2% στις 15.129,50 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα στο «πράσινο» με τον DJ κλείνει με εβδομαδιαία άνοδο στο 0,9%, ο S&P 500 πρόσθεσε 1,5% και ο Nasdaq Composite κέρδισε 2,8%.

Μάκρο

Το προσωπικό εισόδημα στις ΗΠΑ αυξήθηκε 1,1% τον Ιούλιο έναντι αύξησης 0,2% τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια άνοδο της τάξης του 0,3%.

Οι ατομικές δαπάνες αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση κατά 0,3%, όσο ακριβώς προέβλεπαν οι αναλυτές.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ ανήλθε στα 86,4 δισ. δολάρια έναντι του ιστορικού υψηλού των 92,1 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έλλειμμα στα 90,9 δισ. δολάρια.

Ακόμα, ο δείκτης PCE, που μετρά την πορεία του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαίο επίπεδο για τον Ιούλιο και 4,2% σε ετήσιο βαθμό, φτάνοντας κοντά σε υψηλό 30ετίας.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Χιλιάδες πελάτες της στο cloud computing προειδοποίησε η Microsoft συμπεριλαμβανομένων και μερικών μεγάλων εταιρειών, ότι εισβολείς θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν, να αλλάξουν ή ακόμη και να διαγράψουν τις κύριες βάσεις δεδομένων τους.

Η Tesla κατέθεσε αίτημα στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Τέξας ώστε να λάβει άδεια πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος απευθείας στους καταναλωτές της πολιτείας των ΗΠΑ, μέσω της εταιρείας με την ονομασία Tesla Energy Ventures.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Ο Πάουελ «έδειξε» tapering μέσα στο 2021 - Επιφυλάξεις για την αύξηση των επιτοκίων

Οι ευρωαγορές κοντά σε υψηλό 5μήνου, μετά από τις προθέσεις της Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider