Πάνω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός - Κέρδη 2% στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πάνω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός - Κέρδη 2% στην εβδομάδα
Στον απόηχο των εξαγγελιών της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής η τιμή του χρυσού, σημειώνοντας άνοδο 2% σε εβδομαδιαίο επίπεδο, στον απόηχο των εξαγγελιών της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Μιλώντας στο τραπεζικό συνέδριο του Jackson Hole, ο διοικητής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει απότομη μείωση (tapering) στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της τράπεζας, με τους αναλυτές να «διαβάσουν» τα λεγόμενα του Πάουελ ως καθυστέρηση στις φωνές για άμεση χαλάρωση των υποστηρικτικών μέτρων στην οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο επικεφαλής του Libertas Wealth Management Group στο MarketWatch.

Έτσι, τα συμβόλαια χρυσού, παράδοσης Δεκεμβρίου, ενισχύθηκαν κοντά στο 1,4% ή 24,30 δολάρια κλείνοντας την εβδομάδα στα 1.819 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Στην Ελλάδα ζεις με 11.791 ευρώ τον χρόνο και στην Ευρώπη…

Αυξήσεις έως 1.036% στις αποδοχές των φαντάρων - Όλα τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Φοροδιαφυγή σε 42 Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων - Πρόστιμα και λουκέτα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider