Τέλος στο πτωτικό σερί για το πετρέλαιο με «ράλι» άνω του 5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στο πτωτικό σερί για το πετρέλαιο με «ράλι» άνω του 5%
«Ράλι» που ξεπέρασε το 5%, κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου βάζοντας τέλος στο πτωτικό σερί 8 συνεδριάσεων -το μεγαλύτερο για το αργό από το 2019- καθώς το δολάριο υποχώρησε.

«Ράλι» που ξεπέρασε το 5%, κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου βάζοντας τέλος στο πτωτικό σερί 8 συνεδριάσεων -το μεγαλύτερο για το αργό από το 2019- καθώς το δολάριο υποχώρησε και οι traders εκτιμούν πως οι πρόσφατες ρευστοποιήσεις τράβηξαν πολύ.

Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI κατέγραψε άνοδο 5,49% στα 65,55 δολάρια το βαρέλι, «βλέποντας» σε άνοδο μέχρι και το 6% στο ενδοσυνεδριακά κοντά στα 66 δολάρια. Η άνοδος αυτή είναι και η υψηλότερη ποσοστιαία σε ημερήσια βάση από τον Μάρτιο σύμφωνα με τη FactSet.

Παράλληλα, το αργό τύπου Brent παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 5,45% στα 68,28 δολάρια. το βαρέλι.

«Η είδηση για κανένα νέο κρούσμα στην Κίνα λειτούργησε θετικά καθώς ενέτεινε το φως στο τέλος του τούνελ του κορονοϊού και πρόσφερε νέα πνοή στο τοπίο της ζήτησης», σημειώνουν οι αναλυτές της Blue Line Futures. «Επιπρόσθετα, το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε από τα πρόσφατα υψηλά του, προσφέροντας στήριξη στο πετρέλαιο».

«Το αμερικανικό αργό φαίνεται να συνεχίζει έντονα ανοδικά, στηριζόμενο σε ένα ασθενέστερο δολάριο, καθώς και σε μια πιο θετική διάθεση των επενδυτών», δήλωσε ο Michael Hewson, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην CMC Markets UK.

Η σημαντική άνοδος σηματοδοτεί αντιστροφή από την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας το συμβόλαιο έχασε σχεδόν 9% στη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Οκτώβριο του 2020.

Η πτώση του πετρελαίου ήρθε εν μέσω φόβων για επιβράδυνση της ζήτησης εν μέσω εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα που οδήγησε σε νέα lockdowns σε χώρες όπως η Ιαπωνία και η Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider