Κλοπή Poly Network: Ο χάκερ επέστρεψε και το τελευταίο... κρυπτονόμισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλοπή Poly Network: Ο χάκερ επέστρεψε και το τελευταίο... κρυπτονόμισμα
Ο χάκερ πίσω από τη μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων όλων των εποχών έδωσε πρόσβαση και στα τελευταία κλεμμένα κεφάλαια. 

Ο χάκερ πίσω από τη μεγαλύτερη κλοπή κρυπτονομισμάτων όλων των εποχών έδωσε πρόσβαση και στα τελευταία κλεμμένα κεφάλαια.

Η Poly Network, μια πλατφόρμα στον χώρο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης «DeFi», δέχτηκε μεγάλη επίθεση αυτόν τον μήνα όταν χάκερ ή χάκερς έκλεψαν ψηφιακά tokens αξίας άνω των 600 εκατ. δολαρίων. Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε μια αδυναμία στον κώδικα της Poly Network που του επέτρεψε να μεταφέρει τα κεφάλαια σε δικούς του λογαριασμούς.

Σε μια περίεργη τροπή, ο χάκερ της Poly Network δεν το έσκασε με τα κλοπιμαία. Αντ αυτού άνοιξε διάλογο με την πλατφόρμα και υποσχέθηκε να επιστρέψε όλα τα κεφάλαια. Και πράγματι, την περασμένη εβδομάδα, έδωσε πίσω σχεδόν όλα τα χρήματα -με την εξαίρεση των tether αξίας 33 εκατ. δολαρίων που πάγωσαν από τον εκδότη τους.

Υπήρχε, ωστόσο, μια παγίδα. Περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια σε assets παγιδεύτηκαν σε έναν λογαριασμό που χρειαζόταν κωδικούς πρόσβασης τόσο από την Poly Network, όσο και από τον χάκερ. Τις τελευταίες ημέρες, ο χάκερ αρνούνταν να αποκαλύψει τον κωδικό, λέγοντας απλά ότι θα το έκανε μόνο «όταν όλοι θα ήταν έτοιμοι».

Η Poly Network παρακάλεσε τον χάκερ, τον οποίο αποκαλεί Mr White Hat, να επιστρέψει τα εναπομείναντα κεφάλαια. Η πλατφόρμα υποσχέθηκε να ανταμείψει τον άγνωστο χάκερ με 500.000 δολάρια για το ελάττωμα που εντόπισε στα συστήματά της, ενώ μάλιστα του πρόσφερε δουλειά ως επικεφαλής σύμβουλος ασφάλειας.

Τώρα ο χάκερ έδωσε επιτέλους πρόσβαση στην Poly Network και στην τελευταία δόση κλεμμένων κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Oι κλέφτες των 600 εκατ. σε crypto άρχισαν να... επιστρέφουν τα κλοπιμαία

gazzetta
gazzetta reader insider insider