Πτώση άνω του 3% για το αργό μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση άνω του 3% για το αργό μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,97 δολάρια καταγράφοντας πτώση 3,95% και το brent στα 70,99 δολάρια καταγράφοντας πτώση 3,48%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:05

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς ο ΟΠΕΚ+ ξεπέρασε τις εσωτερικές διαφωνίες και αποφάσισε την αύξηση της παραγωγής, κάτι που προκαλεί ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο να συσσωρευτούν εκ νέου πλεονασματικές ποσότητες στην αγορά. Τα κρούσματα κορονοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται σε αρκετές χώρες πυροδοτώντας ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης μέσα στους επόμενους μήνες.

Η νέα συμφωνία

Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ + συμφώνησαν την Κυριακή να αυξήσουν τον εφοδιασμό πετρελαίου από τον Αύγουστο διατηρώντας την στρατηγική για χαλάρωση των περικοπών από τα 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 5,8 εκατ. βαρέλια.

Για να ξεπεραστούν οι εσωτερικές διαιρέσεις, ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε νέες ποσοστώσεις παραγωγής για πολλά μέλη από το Μάιο του 2022, συμπεριλαμβανομένων των ΗΑΕ, της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας, του Κουβέιτ και του Ιράκ.

Αυτή η συμφωνία αναμένεται να τονώσει το κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά ότι ο οργανισμός δεν βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης και ότι δεν θα ανοίξει την στρόφιγγα παραγωγής σύντομα », ανέφερε σε σημείωμα η RBC Capital Markets.

Πού θα φθάσουν οι τιμές

Πρόσφατα, οι αναλυτές της Goldman Sachs, της Citi και της UBS δήλωσαν ότι αναμένουν ότι οι προμήθειες θα παραμείνουν σφιχτές τους επόμενους μήνες, ακόμη και αν ο ΟΠΕΚ + καταλήξει σε μια συμφωνία για αύξηση της παραγωγής.

«Καθώς η αγορά πετρελαίου βρίσκεται ήδη σε έλλειμμα και η αύξηση της ζήτησης ξεπερνά την αύξηση της προσφοράς, η αγορά αργού πιθανότατα θα σφίξει περαιτέρω αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο αναλυτής της UBS Giovanni Staunovo.

«Πιστεύουμε ότι οι συνεχιζόμενες μειώσεις στα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν το μπρεντ στα 80 δολάρια ανά βαρέλι και το WTI στα 77 δολάρια ανά βαρέλι από τώρα έως τον Σεπτέμβριο», σημείωσε σχετικά.

Η Αμερικανική Τράπεζα Επενδύσεων δήλωσε ότι παρέμεινε αισιόδοξη για τις προοπτικές του πετρελαίου και ότι η συμφωνία συνάδει με την άποψή της ότι οι παραγωγοί "θα πρέπει να επικεντρωθούν στη διατήρηση μιας στενής φυσικής αγοράς ενώ ταυτόχρονα θα στρώσουν το έδαφος για υψηλότερη μελλοντική ικανότητα και θα αποθαρρύνουν τις ανταγωνιστικές επενδύσεις.

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 68,97 δολάρια καταγράφοντας πτώση 3,95% και το brent στα 70,99 δολάρια καταγράφοντας πτώση 3,48%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: «Λευκός καπνός» στον OPEC – Συμφωνία για την αύξηση εφοδιασμού από τον Αύγουστο

Πετρέλαιο: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την παραγωγή στον ΟΠΕΚ+

ΙΕΑ για πετρέλαιο: Το αδιέξοδο του ΟΠΕΚ+ είναι κακά νέα για παραγωγούς και καταναλωτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider