Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές
Δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις δεδομένων και οικονομικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη, σήμερα.

Ασταθή αποδείχθηκαν τα αρχικά κέρδη στις ευρωαγορές που γρήγορα πέρασαν σε αρνητικό έδαφος,. ενώ πλέον έχουν μεικτά πρόσημα. Στην ατζέντα των επενδυτών βρίσκεται τόσο η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, όσο και το σημερινό Eurogroup, στο οποίο θα συζητηθεί το πού θα πάει δημοσιονομικά η ευρωζώνη το 2022.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε 0,2% υψηλότερα, πριν χάσει το momentum με τις πρώτες ύλες, τις τράπεζες και τα αυτοκίνητα να είναι είναι μεταξύ των κλάδων που κινούνταν σε αρνητικά επίπεδα. Αντίθετα, θετικά κινούνταν οι μετοχές εταιρειών κοινής ωφέλειας, τηλεπικοινωνιών, μίντια και ασφάλισης.

Στην κίνηση των βασικών δεικτών, ενδοσυνεδριακά ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,42% στις 459.59 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 χάνει 0,29% στις 7.101 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,30% στις 7.735 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,17% στις 6.542 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB ανεβαίνει 0,63% στις 25.209 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι τράπεζες της Γερμανίας μειώνουν με ταχύ ρυθμό τον χώρο γραφείων. Η Deutsche Bank αδειάζει πολλούς ορόφους σε ένα κτίριο που στεγάζει περίπου 1000 υπαλλήλους, η HSBC Γερμανίας εγκαταλείπει έξι ξεχωριστούς χώρους γραφείων στο Ντίσελντορφ για έναν νέο χώρο που έχει λιγότερη από τη μισή έκταση και η μονάδα της BNP Paribas στη Φρανκφούρτη περιορίζει τον χώρο γραφείων ώστε να καλύπτει μόνο το 60% του προσωπικού. Οι τοπικές τράπεζες DZ Bank και BayernLB επεξεργάζονται παρόμοια σχέδια.

Δεν αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις δεδομένων και οικονομικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη, σήμερα.

Όσον αφορά στα νέα για τον κορονοϊό, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συστήσει προσοχή σήμερα, καθώς αναμένεται ότι θα επιβεβαιώσει τα σχέδια για την κατάργηση σχεδόν όλων των περιορισμών κατά της COVID-19 στις 19 Ιουλίου, παρά την αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης σε επίπεδα τα οποία έχουν να καταγραφούν εδώ και μήνες.

Ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να υπογραμμίσει εκ νέου κατά το διάγγελμά του απόψε την σημασία που έχει ο εμβολιασμός για την εξάλειψη της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού και μπορεί επίσης να ανακοινώσει ότι καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το υγειονομικό προσωπικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider