«Βυθίζονται» οι ευρωπαϊκές αγορές μετά της ανακοινώσεις της ΕΚΤ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βυθίζονται» οι ευρωπαϊκές αγορές μετά της ανακοινώσεις της ΕΚΤ
Τα νέα δεδομένα για την ανεργία στις ΗΠΑ θα είναι ένα από τα βασικά σημεία αναφοράς για τους επενδυτές σήμερα.

Με ισχυρές απώλειες κινούνται ενδοσυνεδριακά οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες την Πέμπτη. Οι απώλειες ξεκίνησαν με τους επενδυτές να εμφανίζονται διστακτικοί με φόντο το κλίμα σε Ασία και ΗΠΑ, παρά την κερδοφόρα πορεία των S&P 500 και Nasdaq Composite, στο κλείσιμο της Τετάρτης και έγιναν ακόμα μεγαλύτερες μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΚΤ σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την αναπροσαρμογή του στόχου του πληθωρισμού σε 2% με «συμμετρική» προσέγγιση είτε από τα κάτω είτε από τα πάνω, καθώς τους επόμενους μήνες και τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους στην Ευρώπη, θα σημειωθεί μια σταθερή άνοδος των τιμών και του ΔΤΚ.

Ενδοσυνεδριακά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1,75% στις 451.51 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,81% στις 7.021 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει κέρδη 1,79% στις 15.411 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 2,26% στις 6.380 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 2,66% στις 24.612 μονάδες.

Κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών, τα πρώτα κέρδη στην Ευρώπη ήρθαν από εταιρείες όπως οι: Jet2, Fuller Smith & Turner, Superdry και Manchester Airport Group. Ενδοσυνεδριακά, η Knorr-Bremse «σκαρφάλωσε» 7.3%, μετά την ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας να μην προχωρήσει στην αγορά πλειοψηφικού ποσοστού της Hella. Ενώ, η γερμανική TeamViewer έχασε περισσότερο από 13% μετά την ανακοίνωση πως τα αποτελέσματα για την ανάπτυξη του β΄τρίμηνου εκτιμάται πως θα είναι πιο «αδύναμα» από το αναμενόμενο.

Στα οικονομικά δεδομένα, σημαντική μείωση κατέγραψε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, καθώς συρρικνώθηκε στα 12,3 δισ. ευρώ από 15,2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Οι εξαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά 0,3% σε μηνιαίο επίπεδο από 0,2% τον Απρίλιο και έναντι ανόδου 0,6% που ανέμεναν οι αναλυτές. Οι εισαγωγές της Γερμανίας ανέβηκαν 3,4% σε μηνιαίο επίπεδο, έναντι πτώσης 1,4% και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια αύξηση στο 0,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα υψηλά επίπεδα για Amazon, Apple και S&P 500

Πτώση στο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας τον Μάιο- Απρόσμενη αύξηση στις εισαγωγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider