Σε ρυθμό ράλι επιστρέφουν οι δείκτες της Wall Street, νέα υψηλά για S&P 500 και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ρυθμό ράλι επιστρέφουν οι δείκτες της Wall Street, νέα υψηλά για S&P 500 και Nasdaq
O S&P 500 ενισχύεται έπειτα από τη χθεσινή διακοπή του 7ήμερου ανοδικού σερί, καθώς οι επενδυτές ξανακινούνται προς τα αγαπημένα Big Tech. 

Σε ρυθμό ράλι φαίνεται πως επιστρέφουν οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται έπειτα από τη χθεσινή διακοπή του 7ήμερου ανοδικού σερί, καθώς οι επενδυτές ξανακινούνται προς τα αγαπημένα Big Tech.

Συγκεκριμένα, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,28%, ο Dow κερδίζει 0,26%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 0,36%, έχοντας ήδη καταγράψει νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. Apple, Facebook, Alphabet αλλά και Amazon σημειώνουν κέρδη.

Εξάλλου, η άνοδος του αργού πετρελαίου δίνει ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου. Occidental Petroleum, APA και Pioneer Natural Resources όλες ενισχύονται πάνω από 1%.

Η προσοχή είναι επίσης στραμμένη στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που αναμένεται να δημοσιευτούν σήμερα. H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναζητά πρόοδο στην αγορά εργασίας, ενώ δεν ανησυχεί ότι ο πρόσφατος πληθωρισμός θα επιμείνει.

Ωστόσο, οι αγορές εκφράζουν ανησυχία ότι η οικονομία πλησιάζει στο αποκορύφωμά της και ενδέχεται να υπάρξει διόρθωση. Εκτός από τον εφησυχασμό στην αγορά, ο συνδυασμός πιέσεων στα περιθώρια κέρδους, των φόβων για τον πληθωρισμό, το tapering της Fed και των πιθανών υψηλότερων φόρων θα μπορούσε να συμβάλει σε μια διόρθωση, λένε οι στρατηγικοί αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider