Νέα άνοδος για το πετρέλαιο εν αναμονή της απόφασης του OPEC+, άνοδος 51% στο εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα άνοδος για το πετρέλαιο εν αναμονή της απόφασης του OPEC+, άνοδος 51% στο εξάμηνο
Με άνοδο έκλεισαν τα futures του πετρελαίου, έπειτα από τα στοιχεία που έδειξαν πως τα αμερικανικά αποθέματα του αργού πετρελαίου μειώθηκαν για έκτη διαδοχική εβδομάδα.

Με άνοδο έκλεισαν τα futures του πετρελαίου, έπειτα από τα στοιχεία που έδειξαν πως τα αμερικανικά αποθέματα του αργού πετρελαίου μειώθηκαν για έκτη διαδοχική εβδομάδα. Παράλληλα, οι επενδυτές εμπορευμάτων αναμένουν την απόφαση του OPEC+ για την παραγωγή, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για νέα αύξηση από τον επόμενο μήνα.

Το αργό WTI, παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 49 σεντς ή 0,7%, στα 73,47 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε επίπεδο τριμήνου το WTI σημείωσε άνοδο 24,2%, ενώ έως τώρα φέτος έχει καταγράψει κέρδη 51%.

Το Brent Σεπτεμβρίου αυξήθηκε 34 σεντς ή 0,5% στα 74,62 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου. Το συμβόλαιο του Αυγούστου κέρδισε 37 σεντς ή 0,5% κλείνοντας στα 75,13 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο δεύτερου τριμήνου κατέγραψε κέρδη 18,2% και σε επίπεδο εξαμήνου κινείται στο +45%.

Στο μέτωπο της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει πολλές χώρες επιβάλλοντας νέα περιοριστικά μέτρα, ιδίως στην Αυστραλία και την Πορτογαλία, η αγορά εξακολουθεί να διατηρεί τις ελπίδες της για ανάκαμψη της ζήτησης. Το θετικό κλίμα ενισχύεται και από τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του OPEC, ο οποίος δήλωσε ότι η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί κατά 6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2021.

Εξάλλου, η Goldman προβλέπει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια επιπλέον την ημέρα στα τέλη του 2021, προκαλώντας ένα έλλειμμα 5 εκατομμυρίων στην προσφορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider