Συνέχεια στα κέρδη και τα ρεκόρ για την Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνέχεια στα κέρδη και τα ρεκόρ για την Wall Street
Σε νέα ιστορικά υψηλά ο Nasdaq και ο S&P 500 για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας. Εν αναμονή των στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τη δεύτερη μέρα συνεδριάσεων της εβδομάδας οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να μην λαμβάνουν ισχυρό σήμα για τοποθετήσεις στα ταμπλό από τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν νωρίτερα μέσα στην Τρίτη.

Η προσοχή της Wall Street βρίσκεται στα στοιχεία της Παρασκευής, όταν το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει τον αριθμό για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στις ΗΠΑ κατά τον Ιούνιο.

Οι επενδυτές αναμένουν να δουν το κατά πόσο η αγορά εργασίας επηρεάζεται από τη συνεχιζόμενή άνοδο του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κέρδισε 0,03% ή 9,02 μονάδες στις 34.292 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,02% ή 0,89 μονάδες στις 4.291 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,19% στις 14.528 μονάδες.

S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η United Airlines ανακοίνωσε πως προχωρά στην απόκτηση 270 αεροσκαφών από την Boeing και την Airbus, στη μεγαλύτερη παραγγελία από μια αεροπορική εταιρεία της τελευταίας 10ετίας.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ τον Απρίλιο σημείωσαν αύξηση σε ετήσια βάση 14,6%, σε σύγκριση με 13,3% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον δείκτη του S&P CoreLogic Case-Shiller National Home Price Index.

Εξάλλου, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ ενισχύθηκε στις 127,3 μονάδες για τον Ιούνιο έναντι 120 μονάδων τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 119 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 157,7 μονάδες έναντι 148,7 μονάδων τον Μάιο και ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών ενισχύθηκε στις 107 μονάδες από τις 100,9 μονάδες τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider