Σταθερά πάνω από τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθερά πάνω από τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο
Υψηλότερα κινείται το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με ώθηση από τις τράπεζες.

Με τη Wall Street κλειστή σήμερα και τις ευρωπαϊκές αγορές να περνούν σε φάση νευρικότητας, το Χρηματιστήριο διαχωρίζει την πορεία του καταγράφοντας ήπια άνοδο, συσσωρεύοντας στα επίπεδα των 890 μονάδων.

Χωρίς τον διεθνή αέρα, η εγχώρια αγορά δείχνει να κινείται ακόμη υπό την επίδραση των επιχειρηματικών deals αλλά και την ανάκαμψη των εισηγμένων που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Από την άλλη, στις διεθνείς αγορές, οι επενδυτές αναπροσαρμόζουν σταδιακά τις στρατηγικές τους καθώς ο πληθωρισμός ενισχύεται σημαντικά. Στη Γερμανία ο πληθωρισμός συνέχισε την ανοδική του πορεία και τον Μάιο φτάνοντας στο 2,4% από 2,1% το Απρίλιο, ήτοι στο υψηλότερο σημείο από τον Οκτώβριο του 2018.

Έτσι ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,69% στις 893,76 μονάδες με τον τζίρο στα 30,98 εκατ. ευρώ, και trading σε τράπεζες. Άνοδο 0,65% σημειώνει ο FTSE 25 στις 2.161 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κινείται υψηλότερα 1,59% στις 551,5 μονάδες.

Ωστόσο, όπως έχει αναλύσει πολλές φορές το insider.gr το ενδιαφέρον εστιάζεται σε μετοχές και όχι σε δείκτες δίνοντας συνέχεια στη στρατηγική του αυστηρού stock picking με έντονη διαφοροποίηση.

Υψηλότερη άνοδο που ξεπερνά το 4% καταγράφει η ΕΤΕ με «καύσιμα» από τα θετικά αποτελέσματα, η Πειραιώς με κέρδη 1,73% και η Alpha Bank στο 1,11%, ενώ η Eurobank καταγράφει απώλειες 0,65%.

Άνοδο καταγράφουν η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΠΕ, η Motor Oil, ο όμιλος Βιοχάλκο και ο OTE, ενώ επιστρέφει δυναμικά και ο ΟΛΠ.

Απώλειες 1,44% καταγράφει η ΔΕΗ, ενώ διορθωτικές κινήσεις σημειώνονται σε ΚΡΙ ΚΡΙ και Cenergy.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider