Χρηματιστήριο: Συσσώρευση στα επίπεδα των 900 μονάδων με χαμηλό τζίρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Συσσώρευση στα επίπεδα των 900 μονάδων με χαμηλό τζίρο
Ήπιες απώλειες καταγράφηκαν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

«Έριξε» ταχύτητα το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με την αγορά να «απομακρύνεται» από τα επίπεδα των 910 μονάδων, συνεχίζοντας τη συσσώρευση πέριξ των 900 μονάδων.

Έτσι, την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση 0,30% στις 900,65 μονάδες με τον τζίρο στα 60,79 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,35% στις 2.180,59 μονάδες σημείωσε ο FTSE 25, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε οριακές απώλειες 0,06% στις 584,23 μονάδες.

Στις τράπεζες, η μετοχή της ΕΤΕ κατέγραψε άνοδο 1,62% στα 2,51 ευρώ, η Eurobank σημείωσε απώλειες 1,01% στα 0,7864 ευρώ, η Alpha Bank οριακά -0,04% στα 1,30 ευρώ, και η Τρ. Πειραιώς σημείωσε απώλειες 0,37% 1,61 ευρώ.

Από τις μετοχές του FTSE 25 ηφήθηκε η Jumbo με άνοδο 1,31% στα 17,32 ευρώ, η Titan με κέρδη 1,17% στα 17,32 ευρώ αλλά και η Coca Cola στο +1,10% στα 29,29 ευρώ.

Aπώλειες κατέγραψε η ΔΕΗ 2,33%, η Aegean 2,16% και η ΕΥΔΑΠ στο 1,88%.

Παράλληλα, τις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού κλάδου ανέλυσε η JP Morgan, με φόντο την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στις αγορές, τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης και την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Έτσι, ο αμερικανικός οίκος διατηρεί την ουδέτερη σύστασή του για τις Alpha Bank και Eurobank (δείχνοντας μια προτίμηση στη δεύτερη), όπως και την «overweight» θέση του για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς λόγω του ελκυστικού risk-reward, ενώ από την άλλη, αναβαθμίζει την Εθνική Τράπεζα σε «overweight», αναμένοντας ότι θα ξεπεράσει τις υπόλοιπες στο σκέλος του re-rating.

Στο οικονομικό πεδίο, μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα πρέπει οριστικοποιηθεί το νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών που συνδέονται με την πανδημία και το οποίο προαναγγέλθηκε εκ νέου χθες από πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, πιο πριν, απομένει ένα ακόμα βήμα: η οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των μέτρων στήριξης που σήμερα ισχύουν για κλάδους που υφίσταται περιορισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την παράταση και για το μήνα Μάιο - αλλά πολύ πιο στοχευμένα - του μέτρου της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Για πρώτη φορά το μέτρο θα διατεθεί αυτές τις ημέρες στις επιχειρήσεις, με βάση την εικόνα της αγοράς το μήνα Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider