Ρίχνει ρυθμούς το Χρηματιστήριο - Χαμηλά ο τζίρος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρίχνει ρυθμούς το Χρηματιστήριο - Χαμηλά ο τζίρος
Χρηματιστήριο
Κέρδη στο Χρηματιστήριο με την εγχώρια αγορά να «φλερτάρει» εκ νέου με τις 910 μονάδες.

«Ρίχνει» ταχύτητα το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με την αγορά να «απομακρύνεται» από τα επίπεδα των 910 μονάδων, έχοντας στο πλευρό της και το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών.

Έτσι, την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,09% στις 904,31 μονάδες με τον τζίρο στα 23,02 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,12% στις 2.190 μονάδες σημειώνει ο FTSE 25, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 0,20% στις 585,72 μονάδες.

Στις τράπεζες, η μετοχή της ΕΤΕ καταγράφει άνοδο 1,46% στα 2,512 ευρώ, η Eurobank καταγράφει απώλειες 0,63% στα 0,789 ευρώ, η Alpha Bank κέρδη 0,15% στα 1,31 ευρώ, και η Τρ. Πειραιώς σημειώνει άνοδο 0,80% 1,629 ευρώ.

Από τις μετοχές του FTSE 25 ηγείται η Titan με άνοδο 1,4% στα 17,36 ευρώ αλλά και η Aegean στο 1,08% στα 5,61 ευρώ.

Επιπλέον σημαντική άνοδο καταγράφει η Fourlis, η Jumbo και η Coca Cola

Aπώλειες καταγράφει η ΔΕΗ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Cenergy.

Στο οικονομικό πεδίο, μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς θα πρέπει οριστικοποιηθεί το νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών που συνδέονται με την πανδημία και το οποίο προαναγγέλθηκε εκ νέου χθες από πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, πιο πριν, απομένει ένα ακόμα βήμα: η οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των μέτρων στήριξης που σήμερα ισχύουν για κλάδους που υφίσταται περιορισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την παράταση και για το μήνα Μάιο - αλλά πολύ πιο στοχευμένα - του μέτρου της αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Για πρώτη φορά το μέτρο θα διατεθεί αυτές τις ημέρες στις επιχειρήσεις, με βάση την εικόνα της αγοράς το μήνα Απρίλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider