Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο, στον «αέρα» των διεθνών αγορών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπια άνοδος στο Χρηματιστήριο, στον «αέρα» των διεθνών αγορών
Χρηματιστήριο
Ανοδικά κινείται το χρηματιστήριο στο κλείσιμο της εβδομάδας ξεπερνώντας τις 900 μονάδες, σε συγχρονισμό με τα κέρδη που καταγράφονται στις ευρωαγορές και την χθεσινή θετική αντίδραση της Wall Street. 

Ήπια άνοδος καταγράφεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, με τους επενδυτές να εστιάζουν σε reopening plays αλλά και στα blue chips, τηρώντας στο ακέραιο τη στρατηγική του stock picking.

Το θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο είναι απόρροια και των κινήσεων που καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις προηγούμενες διορθωτικές συνεδριάσεις.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,35% στις 902,58 μονάδες με τον τζίρο στα 34,51 εκατ. ευρώ. Κέρδη 0,31% σημειώνει ο FTSE 25 στις 2.187,22 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει ήπιες μεταβολές κοντά στο μηδέν στις 583,40 μονάδες.

Στις τράπεζες, η ΕΤΕ στα 2,53 ευρώ σχεδόν αμετάβλητη, η Eurobank διορθώνει στο 0,83%, η Alpha Bank στο 0,86% και η Τρ. Πειραιώς στα 1,60 ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν Aegean, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΠΕ.

Απώλειες για την Epsilon Net στο 1,86% Cenergy στο 1,22% και Attica στο 1%.

Στα 7,36 εκατ. ευρώ η αξία των πακέτων που άλλαξε χέρια, με το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών να καλύπτεται από την Alpha Bank (6,45 εκατ. ευρώ) με τιμή στο 1,29 τη μετοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider