Ευρώπη: Ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα πήραν τα χρηματιστήρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρώπη: Ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα πήραν τα χρηματιστήρια
Θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τον τελευταίο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας.

Θετικά πρόσημα κυριάρχησαν στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τον τελευταίο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων, καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας.

«Αντισώματα» στην πανδημία αλλά και δυναμική στο α' πρώτο τρίμηνο εμφάνισαν τόσο η Adidas, όσο και η γαλλική τράπεζα Credit Agricole. Παράλληλα, και η Siemens ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα για το β' τρίμηνο.

Έτσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,8% στις 444,93 μονάδες. Στους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,34% στις 15.339 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,45% στις 6.385 μονάδες, και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,76% στις 7.129 μονάδες.

Άνοδο 0,48% στις 24.612 μονάδες σημείωσε ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ στο +0,86% και τις 9.059 μονάδες έκλεισε ο ισπανικός IBEX 35.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, στη Γερμανία, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,5% σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Παράλληλα, τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρα έδειξαν άνοδος των εξαγωγών για 11ο συνεχή μήνα και των εισαγωγών κατά 6,5%.

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, ξεκινώντας από τη Siemens, τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν στα 2,27 δισ. ευρώ, έναντι 652 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρονό για το β' τρίμηνο. Επιπλέον τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 2,82 ευρώ, ενώ οι παραγγελίες αυξήθηκαν 8% σε ονομαστική βάση στα 15,9 δισ. ευρώ λόγω της απότομης αύξησης της μονάδας υγειονομικής περίθαλψης Siemens Healthineers. Τα έσοδα του τριμήνου αυξήθηκαν στα 14,67 δισ. ευρώ από τα 13,78 δισ. ευρώ.

Αισιόδοξη εμφανίζεται η Adidas για τον όγκο των ετήσιων πωλήσεων της, μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών, ανακοίνωσε καθαρά έσοδα 502 εκατ. ευρώ για το α’ τρίμηνο του 2021, μια αύξηση της τάξης των 26 εκατ. ευρώ από το 2020. Οι πωλήσεις της, χωρίς συναλλαγματικές μεταβολές, αυξήθηκαν 27% μέσα στο ίδιο διάστημα.

Από την άλλη, κατά 5,6% αυξήθηκαν τα καθαρά έσοδα της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole για το α' τρίμηνο, φτάνοντας τα 5,49 δισ. ευρώ.

Παράλληλα τα καθαρά κέρδη σημειώσαν σημαντική αύξηση 63,9% στα 1,045 δισ. ευρώ, όπως αντίστοιχα και ολόκληρου του ομίλου.

Από την άλλη, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη για το τρίμηνο που θα έφταναν στα 665,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το consensus.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider