«Μάχη» στο Χρηματιστήριο για το πρόσημο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» στο Χρηματιστήριο για το πρόσημο
Ήπιες κινήσεις στο Χρηματιστήριο. Διάθεση για trading μετά τη διακοπή του Πάσχα.

Μετά τις απαραίτητες «ανάσες» λόγω Πάσχα, οι επενδυτές επιστρέφουν στο Χρηματιστήριο. Ώθηση στην εγχώρια αγορά δίνει τόσο το άνοιγμα της εστίασης και η άνοδος του εμβολιαστικού ρυθμού, όσο και το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Παράλληλα, όπως φαίνεται και από την εικόνα του τζίρου, υπάρχει διάθεση για trading.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης λίγο πριν τις 16:00 διαπραγματεύεται στις στις 910,36 μονάδες, με τον τζίρο στα 63,15 εκατ. ευρώ. Οριακά κοντά στο μηδέν κινείται ο FTSE 25 στις 2.212,31 μονάδες με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει άνοδο 0,74% στις 619,20 μονάδες.

Παράλληλα, το νήμα για τα οικονομικά αποτελέσματα του α' τριμήνου έκοψε σήμερα η Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 524 εκατ. ευρώ για το α' τρίμηνο του 2021, ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 81 εκατ. ευρώ παραμένοντας στα ίδια επίπεδα τόσο με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους όσο και με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 37 εκατ. ευρώ παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ ήταν σημαντικά αυξημένα (+37%) σε σύγκριση με το Δ’ Τρίμηνο του 2020.

Η μετοχή της Μυτιληναίος καταγράφει ήπια διόρθωση 0,51% στα 15,41 ευρώ.

Στις τράπεζες, καταγράφεται υψηλή μεταβλητότητα με τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς από απώλειες 7,28% να επιστρέφει με κέρδη 10,51% λίγο πριν την εισαγωγή και των νέων μετοχών, η Eurobank κερδίζει 2,42%, η Alpha Bank αμτάβλητη και η ETE διορθώνει ελαφρώς κατά 0,58%

Ο ΟΤΕ καταγράφει πτώση 0,35% με υψηλό όγκο, ενώ η ΔΕΗ διορθώνει στο 1,33%. Πτωτικά συνεχίζουν ο ΟΠΑΠ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ σε limit down κλειδωσε απο τις πρώτες ώρες η Attica Bank.

Από την άλλη, ολοκληρώθηκε με απόλυτη αποτυχία και η τρίτη για εφέτος έξοδος της Ελλάδας στις αγορές για το 5ετές ομόλογο, στοχεύοντας στην άντληση 2,5 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο από το 0,28% υποχώρησε στο 0,19%, ενώ οι προσφορές ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider