Οριακές μεταβολές στο Χρηματιστήριο - Νέες πιέσεις στην Πειραιώς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριακές μεταβολές στο Χρηματιστήριο - Νέες πιέσεις στην Πειραιώς
Προς τρίτο limit down κινείται η Πειραιώς. Διαχωρίζει την πορεία του το ΧΑ.

Με την Τρ. Πειραιώς να καταγράφει εκ νέου βαριές απώλειες καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την ΑΜΚ, το Χρηματιστήριο προσπαθεί να βρει εκ νέου ρυθμό και δυναμική. Ήδη οι τράπεζες και αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές διαχωρίζουν τη πορεία τους συνεχίζοντας σε ανοδική τροχιά.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,14% στις 878,02 μονάδες με τον τζίρο στα 3,27 εκατ. ευρώ. Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή ο FTSE 25 στις 2.125 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης λόγω Πειραιώς καταγράφει πτώση 0,35% στις 572,94 μονάδες.

Από τις τράπεζες, η Eurobank καταγράφει άνοδο 1,32%, η ΕΤΕ 1,56% και η Alpha Bank κινείται στο +0,68%.

Από τα βαριά χαρτιά, Βιοχάλκο, ΔΕΗ και Μυτιληναίος συνεχίζουν ανοδικά, ενώ πιέσεις καταγράφονται σε Motor Oil μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το 2020 και τη μη διανομή μερίσματος.

Πιέσεις στον κλάδο των κατασκευών με Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Το καυτό θέμα της ημέρα φυσικά είναι η ΑΜΚ της Πειριαώς. Το «κουδούνι» για την έναρξη της ΑΜΚ της Τράπεζας η οποία αποτελούσε τον αδύναμο κρίκο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, θα ανοίξει την πόρτα στο νέο κεφάλαιο για τις εγχώριες τράπεζες. Ένα κεφάλαιο που φέρει ως τίτλο «Πορεία για την ανάπτυξη» αντί για «Πάλη με την κρίση» και ανοίγει τον δρόμο για την πραγματική συμβολή των τραπεζών στη χρηματοδότηση της Οικονομίας. Για το λόγο αυτό, η ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς αποτελεί τη σημαντικότερη τραπεζική εξέλιξη του 2021.

Η αύξηση κεφαλαίου (αναλυτικοί όροι στο ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε χθες και παρουσίασε το insider.gr) θα φτάσει σε ύψος μέχρι τα 1,38 δις. ευρώ, αφού το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα ανέβασε τον πήχη για τα αντληθέντα κεφάλαια άνω του 1 δις. ευρώ. Μάλιστα, το διογκούμενο ενδιαφέρον αναμένεται να οδηγήσει σε θεαματική υπερκάλυψη της ΑΜΚ, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 23 Απριλίου. Tότε θα ανακοινωθεί και η τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, αφού η Πειραιώς Financial Holdings έχει ανακοινώσει ότι η ΑΜΚ θα διενεργηθεί με την έκδοση και 1.200.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ εκάστη και με τιμή διάθεσης που θα κυμανθεί μεταξύ 1 - 1,15 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider